12 vinkkiä kasvojen puhdistusaineen valintaan

12 vinkkiä kasvojen puhdistusaineen valintaan
Valitse kasvojen puhdistusaine, joka sopii ihotyypillesi ja käyttötarkoitukseesi. Näin säästyt monelta iho-ongelmalta.
Julkaistu 14.7.2017

1. Selvitä ihotyyppisi kosmetologilla, jos et tiedä sitä vielä.

Ihotyyppi on tärkeä, joskaan ei ainoa puhdistusaineen valintaperuste.

2. Muista mainita myyjälle ihosi ongelmista.

Akne, rosacea, psoriasis ja atopia vaikuttavat tuotteen valintaan. 

3. Valitse koostumus, josta pidät.

Jos et pidä koostumuksesta, ainetta ei tule käytettyä. Pidätkö öljystä, geelistä, maidosta, vaahdosta, voiteesta vai kasvosaippuasta? Moni koostumus sopii monelle ihotyypille, kun vain löydät sopivan tuotteen. Esimerkiksi toisin kuin usein luullaan, kaikki vaahdot eivät kuivata.

4. Valitse tarpeeksi hellävarainen tuote.

Jos iho kiristää, punoittaa tai hilseilee pesun jälkeen, puhdistusaine on turhan raju. Esimerkiksi rakeita sisältävä tuote on kuivalle tai couperosaan taipuvaiselle iholle liian hankaava päivittäisessä käytössä.

5. Varo liikaa hoitavuutta.

Jos iho rasvoittuu tai alkaa kukkia puhdistuksen jälkeen, tuote voi olla liian hoitava. Esimerkiksi öljy tai maito voi jättää rasvaiselle iholle kalvon, joka edistää tulehduksien syntymistä.

6. Muista, ettei vettä välttämättä tarvita.

Couperosa- ja kuiva-ihoinen hyötyy maitomaisesta tai voidemaisesta aineesta, jonka voi poistaa kasvoilta ilman vettä esimerkiksi vanulapuilla.

7. Valitse aknelle kuorinta.

Akneiholle sopii esimerkiksi salisyyli­happoa sisältävä geeliputsari, joka kuorii ihoa. Happo pitää ihon pinnan puhtaana kuolleista soluista, jolloin ylimääräinen tali pääsee pois.

8. Älä hankaa pyyhkeellä.

Jos pyyhkeeseen jää meikkiä pesun jälkeen, puhdistusaine ei ole riittävän tehokas. Älä missään nimessä tehosta vaikutusta hankaamalla kasvoja pyyhkeellä! Hanki parempi putsari.

9. Kokeile kaksoispuhdistusta.

Vahva meikki lähtee parhaiten öljyllä, öljybalsamilla, maidolla tai kiinteäksi palaksi puristetulla meikinpoisto­aineella. Jos meikkaat voimakkaasti, kaksoispuhdistus voi olla hyvä valinta. Siinä poistetaan meikki ensin esimerkiksi öljyllä. Sen jälkeen iho pestään vielä vaahdolla, maidolla tai geelillä.

10. Ota matkalle nesteetön tuote.

Paljon matkustava ja/tai treenaava hyötyy kertakäyttöisistä kasvo­liinoista ja kiinteistä kasvosaippuoista. Jos iho oikuttelee, on turvallisempaa ottaa mukaan hyväksi havaittua puhdistusainetta esimerkiksi matkakokoisessa pullossa.

11. Harkitse kasvoharjaa.

Kasvoharjalla tai -sienellä voi tehostaa pesua. Valitse harja ja sieni ihotyyppisi mukaan.

12. Poista silmämeikki siihen tarkoitetulla aineella.

Silmämeikinpoistoon kannattaa varata oma, tehokas aine, jotta välttyy ihon hankaamiselta. Moni kasvojenpuhdistustuote lupaa kyllä poistaa silmämeikin, mutta vahvaan tai vedenkestävään silmämeikkiin ne eivät aina tehoa. Vääränlainen tuote voi myös ärsyttää silmiä ja turvottaa silmän­ympäryksiä.

Lue myös:

Kommentoi »