Terve.fi

10 hauskaa ja edullista kesäpuuhaa lasten kanssa

10 hauskaa ja edullista kesäpuuhaa lasten kanssa
Mitä lasten kanssa voi puuhailla kesällä?
Julkaistu: 15.6.2010

Monille perheille pitkä yhteinen kesäloma lasten kanssa ei valitettavasti onnistu. Vaikka kesän budjetti ei olisikaan kovin suuri, se ei tarkoita ettei lapsilla voisi olla ikimuistoinen kesä.

Tässä kymmenen ideaa, mitä lasten kanssa voi puuhata kesällä edullisesti.

1. Vesi + lapset = hauskaa

Pue lapset uimapukuihin ja laita sadettajat päälle. Täytä puhallettava uima-allas. Osta edullisia vesipyssyjä ja anna lasten täyttää vesi-ilmapalloja. Lapset eivät tarvitse enempää ohjeistusta, mukavaa on varmasti. Pidä vain käsillä kuivia pyyhkeitä, joihin voi kietoutua lämmittelemään aika ajoin.

2. Lapsesi paperilla

Hanki iso pakkauspaperia tai ylimääräistä tapettia, mikä tahansa iso paperi käy. Pyydä lastasi makaamaan selällään paperin päällä ja piirtäkää hänen ääriviivansa. Anna lapsen maalata omaan kuvaansa yksityiskohdat, kuten vaatteet, hiukset ja niin edelleen. Kun väri on kuivunut, leikkaa kuva irti ja aseta se näytille.

3. Väritä katua liidulla

Hommaa lapsille katuliitua ja anna heidän muuttaa ajotie taideteokseksi. Lapset voivat myös piirtää ruutuhyppyradan, jonka parissa aika kuluu mukavasti.

4. Lähtekää peliin

Vie lapset katsomaan jotain paikallista peliä, kuten pesäpalloa tai jalkapalloa. Kyseessä ei tarvitse olla mikään huippupeli. Liputkin ovat todennäköisesti huomattavasti halvempia, mikäli niin ei ole.

5. Takapihan retki

Jos sinulla ei ole aikaa viedä lapsia retkelle kauemmas, myös oma takapiha tai jopa olohuone käy yhtä hyvin. Lapset nauttivat kotiretkeilystä yhtä paljon kuin metsässä samoilusta ja samalla sinulla on loistava tilaisuus viettää laatuaikaa lasten kanssa ilman televisiota, videopelejä ja niin edelleen.

6. Lapset mukaan töihin

Jos mahdollista, ota lapset jonain päivänä mukaan työpaikallesi. Jos koko päivä ei millään onnistu, muutamakin tunti riittää. Esimieheltä kannattaa tietysti ensin tiedustella sopiiko tämä. Anna lapselle puuhaa työpaikallasi tai pyydä häntä auttamaan jokapäiväisissä tehtävissäsi.

7. Peli- / elokuvailta

Kaiva kaikki hyllyjen pohjalla lojuneet lautapelit ja pelaa lasten kanssa muutama tunti. Voit opettaa lapsille esimerkiksi pelejä, joista itse pidit lapsena. Elokuvailta on myös mukava tapa koko perheen yhdessä oloon. Vuokratkaa perhe-elokuva, tehkää popcornia ja katsokaa leffa yhdessä.

8. Mehukoju

Ehdota lapsille mehukojun pystyttämistä.  Kojun pystyttämisessä vierähtää hyvin aikaa, kun lapset suunnittelevat mainokset, valmistavat mehun, kasaavat kojun ja myyvät mehua. Tämä on oiva keino opetella hieman matematiikkaa, kun lapset pohtivat paljonko mehu maksaa ja kuinka paljon heidän pitää myydä tehdäkseen voittoa.

9. Aarteenetsintä

Lapset voi pitää kiireisinä muutaman tunnin järjestämällä aarteen etsinnän. Ajatuksena on antaa joukko vihjeitä, joita lasten tulee seurata löytääkseen lopussa häämöttävän palkinnon. Voit joko piirtää tai kirjoittaa lapulle, missä seuraava vihje on. Aarteenetsinnästä voi tehdä juuri niin helpon tai vaikean kuin haluat.

10. Kesän päättäjäisjuhlat

Kutsukaa kaikki lapsenne kanssa kesän aikana leikkineet lapset päättäjäisjuhliin. Voit kutsua myös lasten vanhemmat, näin pääset tutustumaan myös heihin. Juhlien ei tarvitse olla mitenkään erikoiset tai hienot, pyydä vain kaikkia paikalle ja grillatkaa yhdessä hyvää ruokaa.

Kommentoi »