Stressaako joululahjojen hankinta? Harkitse verkkoshoppailua! | Terve.fi
Artikkeli
Stressaako joululahjojen hankinta? Harkitse verkkoshoppailua!
Lue lisää aiheesta: : Hyvinvointi

JJoululahjoja voi ostaa netistäkin. Stressaamatta.oulu on suomalaisille vuoden kaikista tärkein juhla. Suomalaiset myös panostavat tänä vuonna jouluun viime vuotta reippaammin, ilmenee Suomalaisen Työn Liiton järjestämästä tutkimuksesta. Taloustutkimus Oy:n toteuttamassa tutkimuksessa selvisi muun muassa, että tulevana jouluna suomalaisilla rahaa kuluu jouluvalmisteluihin ja –lahjoihin keskimäärin noin 440 euroa, mikä on lähes viidenneksen enemmän kuin vuonna 2009, jolloin rahaa kulutettiin 370 euroa.

Tutkimuksesta käy ilmi myös, että verkkokaupoissa ostoksia aiotaan tehdä reilun 50 euron edestä. Verkko-ostosten tekeminen onkin suositumpaa kuin koskaan, taantumasta huolimatta. Pelkästään tammi-kesäkuun välisenä aikana suomalaiset kuluttajat ostivat verkosta tuotteita ja palveluita lähes viidellä miljardilla eurolla, kertoo Suomen Yrittäjät.

Verkkokaupasta voi ostaa mihin kellonaikaan tahansa - nousematta sohvalta

Joulu on vain joidenkin viikkojen päässä ja joululahjojen ostelu on tällä hetkellä kuumimmillaan. Vaikka verkosta ostetaan enimmäkseen kulutus- ja viihde-elektroniikkaa, tietokoneohjelmia, vaatteita ja jalkineita, kirjoja sekä matkoja, saa verkosta nykyisin lähestulkoon mitä tahansa. Niinpä se sopii loistavasti myös esimerkiksi joululahjojen hankintaan. Ja mikä parasta, ostoksia voi tehdä kotona vaikkapa sohvalla maaten ilman, että täytyy juosta kaupasta toiseen jalat armoa kiljuen.

Verkkokauppahakukone Twengan tekemän tutkimuksen mukaan juuri helppous on verkkokauppojen valttikortti. Twenga tutki joulunajan ostokäyttäytymistä Euroopan alueella kuudessa maassa järjestetyn kyselyn avulla, ja kyselystä paljastui, että valtaosa (87 %) valitsee verkkokaupan sen takia, että sieltä voi tehdä ostoksia mihin kellonaikaan tahansa.

Seuraavaksi tärkeimpinä syinä verkko-ostelulle kyselyn mukaan pidetään sitä, että:

- lahjat toimitetaan kotiin
- ostokset tulevat halvemmiksi
- ostosten teko on vähemmän väsyttävää ja stressaavaa kuin varsinaisissa myymälöissä
- on enemmän valinnanvaraa
- se on nopeampaa.

Kyselyyn vastasi reilut 3000 ihmistä.

Joululahjojen hankintakriteereinä toiveet, laatu ja kotimaisuus

Verkkokaupasta ostaessakaan ei voi välttyä lahjojen miettimiseltä ja valinnalta.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan päällimmäisinä vaikutteina lahjahankinnoissa ovat lahjan sopivuus saajalle, lahjan tuottama ilo ja saajan toive. Naisille nämä hankintakriteerit merkitsivät enemmän kuin miehille.

Lisäksi laatua pidetään hintaa vahvempana perusteena lahjaostoksissa. Asuinpaikasta ja koulutuksesta riippumatta miehet ja naiset ovat yhtä mieltä, että joululahjahankinnassa laatu ratkaisee. Myös kotimaisuus on tärkeä valintaperuste. Lähes yhdeksän kymmenestä suomalaisista kuluttajista kertoo, että kotimaisuus vaikuttaa ostopäätöksiin ainakin jossain määrin.

Lue lisää:

Näin vietät joulun sortumatta liikakulutukseen
Firman pikkujoulut edessä? 8 vinkkiä flirttailuun
Joulu ilman oireita - 11 vinkkiä allergiselle
Facebook paljastaa: moni parisuhde katkeaa juuri ennen joulua

 

Varo, lääkkeet ja alkoholi eivät sovi yhteen - katso video!

Katso Terve-tv:tä: Troppeja & mikstuuraa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.11.2010
Kirjoittaja
Antti Voutilainen

toimittaja

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Voittaminen vaatii muutakin kuin lihaksia
Urheilussa kovin kisa käydään usein mielen tasolla. Voittaja on se, joka hallitsee fysiikkansa lisäksi myös hermonsa ja hyödyntää suorituksessaan...
Artikkeli
Ymmärrä tunteitasi
Koemme valtavan määrän tunteita joka päivä, mutta silti niitä on vaikea tunnistaa ja ymmärtää. Tunteet ohjaavat kaikkea tekemistämme ja...
Artikkeli
Pehmeä lasku arkeen
Lomaltapaluu arkeen voi olla iso muutos: herätyskellon päältä on pyyhittävä pölyt, enää ei voi koko aamupäivää tassutella yöpaidassa ja leppoisan...
Artikkeli
Kohtaa erilaisuus hyväksyen
Joku viisas joskus huomasi, että on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Tämä sanonta on kulunut, mutta havahduttavuudeltaan kallisarvoinen. Vasta...

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Ensin ne valloittivat keittiöt, mutta nyt ne pyrähtävät vastaan jo...

Hyvinvointi - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset