Suomalaisesta kuusesta apua miljoonien miesten yleiseen vaivaan, uutisoi Tekniikka & Talous

Suomalaisesta kuusen sahanpurusta on kehitetty kuusiuute, josta voi olla merkittävää apua alavirtsatieoireiden hoidossa, uutisoi Tekniikka & Talous. Kuusiuute niin ehkäisee kuin hoitaa alavirtsatievaivoja.

Montiseran kehittämän kuusiuutteen on todettu eläinkokeissa auttavan lähes kaikkiin tunnettuihin alavirtsatievaivoihin. Kyseissä kokeissa rakon paine parani, virtsaamistiheys väheni ja virtsasuihku parani, kerrotaan Uusi Puu -kilpailun ratkaisussa.

Kuusiuute on kuusesta uutettua hemiselluloosaa. Hemiselluloosaa voidaan käyttää niin lääkkeenä, elintarvikkeen kuin luonnontuotteenakin. Kuusen sahanpurulla ei ole vielä uuselintarvikelupaa. Uusi Puu -kilpailun ratkaisussa sanotaan, että tulevaisuudessa hemiselluloosaa voisi syödä esimerkiksi jogurtin seassa.

Kuusiuutteen terveysvaikutukset huomattiin rottakokeilla, joissa testattiin runkopuusta uutettua ja saostettua tuotetta. Tuotteella uskotaan olevan kysyntää ja taloudellista potentiaalia, sillä jopa 90 prosentilla yli 80-vuotiaista miehistä on eturauhasvaivoja. Tekniikka & Talous -lehti arvioi, että jopa miljardi miestä maailmanlaajuisesti kärsii kyseisistä ongelmista.

Tieteelliset kokeet toteutettiin Pharmatest Service Oy:ssä Turussa yhteistyössä Åbo Akademin silloisen FIBICin Fubio 1- hankkeen yhteydessä. Tutkimusta ovat rahoittaneet Metsäklusteri ja Tekes. Montisera on hakenut Tekesiltä rahoitusta pilottitason tuotannon aloittamiseksi.

Uusi puu 2017 -kilpailussa etsittiin parhaita puuta tai puun ainesosia hyödyntäviä ratkaisuja, jotka vastaavat vähintään yhteen viidestä globaalin ilmiön asettamasta haasteesta, kilpailun sivustolla määritellään. Haasteita olivat kaupungistuminen, resurssiniukkuus, digitalisoituminen, väestörakenteen muutokset ja tiedostava kuluttaminen.

Lähteet: Tekniikka & Talous, Uusi Puu -hanke

Tämän uutisen tarjoaa Lääkäriportaali, joka on erikoisalakohtainen palvelu lääkäreille ja lääketiedettä opiskeleville. Palvelu tarjoaa koti- ja ulkomaisen lääketieteellisen uutispalvelun ilmaiseksi. Lue lisää ja rekisteröidy käyttäjäksi. Tutustu myös muihin terveydenhuollon ammattilaisten palveluihimme.

Lue lisää:

Luonto tukee terveyttä kokonaisvaltaisesti

Terveyttä luonnosta

Paino putoamaan luonnon antimilla!

1 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)
Kuusessa on varmasti paljon lääke-aineita , itse ole tehnyt kuusenkerkkä-siirappia, nuorista versoista alku-kesällä. Mikään muu yskänlääke ei ole auttanut kovaan yskään, mutta olen vain sitä nyt käyttänyt, ja kyllä lima irtoaa, ihan totaalisesti. Netistä löytyy ohje valmistukseen. Suosittelen kaikille.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.