Suomalaisjuurista tarkennusta veritautien syntymekanismiin

Suomalainen tutkimusryhmä on yhdessä New Yorkin yliopiston tutkijoiden kanssa selvittänyt proteiinirakenteen, joka kontrolloi soluviestintää ja verisolujen muodostusta. Tämä tieto selvittää veritautien syntymekanismia ja mahdollistaa tautikohtaisten hoitomuotojen kehittämisen.

Tutkimus perustuu professori Olli Silvennoisen tutkimusryhmän pitkäaikaiseen työhön ns.  JAK-kinaasien parissa. Nyt julkaistu tutkimus on tehty yhteistyössä New Yorkin ja Columbian yliopistojen kanssa.

Tutkimusryhmän tekemä löytö on Suomen Akatemian tiedotteen mukaan sellainen, jota ovat tavoitelleet johtavat akateemiset laboratoriot ja lääkeyhtiön jo lähes kymmenen vuotta.

Suomen Akatemian, Syöpäjärjestöjen ja Sigrid Juseliuksen säätiön rahoittama tutkimus on julkaistu Nature Structural & Molecular Biology -julkaisusarjassa.

Julkaisu: Rajintha M. Bandaranayake, Daniela Ungureanu, Yibing Shan, David E. Shaw, Olli Silvennoinen and Stevan R. Hubbard:Crystal structures of the Jak2 pseudokinase domain and the pathogenic mutant V617F.  Nature Structural & Molecular Biology.

Lähde: Suomen Akatemian sähköpostitiedote 23.7.2012

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.