Luotettavan lapsenvahdin löytäminen yllättävän vaikeaa

Luotettavan lapsenvahdin löytäminen yllättävän vaikeaaAmerikkalaisen Punaisen Ristin tekemän kyselyn mukaan hyvän lapsenvahdin löytäminen on vaikeaa, kerrotaan järjestön tiedotteessa.

Kyselystä selviää, että kuluneen 24 kuukauden aikana 55 prosenttia kyselyyn vastanneista vanhemmista päätti jäädä kotiin, koska he eivät löytäneet lapsenvahtia. Kyselystä ilmeni myös, että lähes kolmasosa vanhemmista torjui mahdollisen lapsenvahdin turvallisuushuolien takia.

Vanhemmat haluavat uskoa lapsensa sellaisen lapsenvahdin huomaan, jolla on ensiapu- ja elvytyskoulutus, ja jolla on lastenhoitotaitoja. Yli 80 prosenttia vanhemmista uskoo, että teini-ikäisille lapsenvahdeille pitäisi maksaa enemmän, jos heillä on edellä mainitut taidot. Kuitenkin 83 prosenttia vanhemmista on pyytänyt lapsenvahdiksi aikuista sukulaistaan, ja lähes puolet on turvautunut aikuiseen ystävään lapsenvahdin tarpeessa.

Suurin osa vanhemmista oli sitä mieltä, että lapsenvahdeille pitäisi maksaa enemmän, jos heidät on koulutettu auttamaan lasta, joka on tukehtumaisillaan, tunnistamaan mahdolliset hätätilanteet sekä esineet, jotka voivat olla vaarallisia pienille lapsille, sekä antamaan ensiapua pieniin haavoihin ja mustelmiin. 77 prosenttia alle 17-vuotiaiden lasten vanhemmista oli sitä mieltä, että teini-ikäisten pitäisi saada jonkin verran koulutusta ennen lapsenvahdiksi ryhtymistä.

Lue myös:
Mitä lapsenvahdeille maksetaan?
Voiko tuntemattomaan luottaa? Näin tiedät alle puolessa minuutissa!
Isovanhempien parhaat puolet - top 5
9 keinoa löytää yhteistä aikaa myös lapsen syntymän jälkeen

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Haluatko kuulla terveydenhuollon ammattilaisen mielipiteen tai uusia reseptin?

Verkkovastaanotolla (hinta 9,90 € Kela-korvauksen jälkeen) saat heti yhteyden paikalla olevaan asiantuntijaan pikaviestin tai videochatin välityksellä.

Mikäli et tarvitse vastausta heti, voit lähettää kysymyksen jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista. Kysy asiantuntijalta

Siirry verkkovastaanotolle

Lataa Meedocin sovellus

Get it on Google Play

Yhteistyössä Meedoc

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuoltoalan ammattilaisen vastaanotolle valitsemallesi lääkäriasemalle.

Ajan varaaminen palvelun kautta on maksutonta.

Ajanvaraukseen

Yhteistyössä Tohtorille.fi

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.