Vauvan korkea kuume ei johdu hampaiden puhkeamisesta

Vauvan hampaiden puhkeamiseen liittyy monia oireita, jotka ovat vanhemmille tuttuja: ärtynyt, kuolaava vauva, joka ei suostu syömään eikä nukkumaan. Vanhemmille on saatettu myös opettaa, että kuume on yksi hampaiden puhkeamisen oire. Näin ei kuitenkaan ole, kerrotaan uudessa, Pediatrics-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimuksesta uutisoi CNN.

Asiantuntijoiden mukaan vauvan korkea kuume ei liity hampaiden puhkeamiseen, eikä sitä pitäisi missään nimessä jättää huomiotta.

– Jos lapsella on todella korkea kuume, hänellä on selvästi epämukava olo eikä hän syö tai juo, on syytä huolestua, toteaa lääkäri Paul Casamassimo, American Academy of Pediatric Dentistryn johtaja.

Kipua voi lievittää kylmällä rätillä

Casamassimon mukaan hampaiden puhkeamisesta johtuvien oireiden pitäisi mennä ohi muutamassa päivässä. Tutkimuksessa todetaan, että hampaiden puhkeaminenkin voi aiheuttaa kuumetta, mutta se ei siinä tapauksessa nouse yli 38 asteen. Muita oireita voivat olla vähentynyt ruokahalu, uniongelmat, ripuli, ihottuma ja oksentelu.

Oireita voi hoitaa parhaiten lievittämällä vauvan kipua esimerkiksi kylmällä rätillä. Myös vauvoille tarkoitetut kipulääkkeet voivat auttaa, mutta niiden säännöllinen käyttö saattaa aiheuttaa hampaiden reikiintymistä ja parasetamoli voi vahingoittaa maksaa.

Lähteet:

CNN

World Tech Today

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.