Neuvolan ilot ja surut

Neuvolan ilot ja surutHelistin.fi-viikkokisassa kysyttiin viimeviikolla lukijoiden mieleenpainuvimpia neuvolakokemuksia. Neuvolakäynnit voivat olla, joko välttämätön paha tai paikka, jossa perheestään saa jutella vapaasti ja rennosti, ihmiselle, joka kuuntelee. Vaikka isät ja äidit vastailivatkin laidasta laitaan, oli suurinosa vastauksista kuitenkin hyvin samankaltaisia.

"Mieleenpainuvin neuvolakokemus oli, kun sain ensimmäistä kertaa kuulla lapseni sydämen lyönnit." - Eija

"Hienoin hetki neuvolassa oli ehdottomasti se, kun ensi kertaa kuulimme esikoisen sydänäänet. Koskettava hetki." - Markku

Kaikki neuvolakäynnit eivät tietenkään tuo hyviä uutisia. Painon mittaamiset ja rokotukset ovat täynnä itkua, puhumattakaan tapauksista, joissa vauvalla ei olekaan kaikki hyvin. Joskus pelkkä töykeä neuvolahenkilökunta sai lukijamme vannomaan neuvolakäyntejä vastaan. Lukijamme kertoivat näistäkin tapauksista, mutta muistuttivat myös, että huonotkaan uutiset eivät saa lannistaa.

"Pelottava, mut hyvä kokemus. Ja toivo elää yhä keskeytyksenkin jälkeen." - Essi

Vaikka neuvolakäynnit voivat olla yllättävän riipaisevia, voivat ne aivan yhtä hyvin olla mieleenpainuvia myös hauskalla tavalla. Neuvolakäynnillä saa joskus nauraa niin itselleen, vauvalleen tai vaikka neuvolatädin vitseille.

"Vauvani oli pulska. Kysyin lääkäriltä miten hoitaisin pientä punoitusta leuassa.

Lääkäri vitsaili: Missä niistä?" - Birgitta

Ajankohtaiset terveys- ja hyvinvointiuutiset suoraan sähköpostiisi nyt kerran viikossa!


Lue lisää:

Lukijat kertovat: Miten jaksoin synnyttää!
Lukijat kertovat: Vastuulliset joululahjat

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.