Miten pärjätä kevätkiireessä – lukijat kertovat | Terve.fi
Uutinen
Miten pärjätä kevätkiireessä – lukijat kertovat
Lue lisää aiheesta: Vanhemmuus ja kasvatus

Miten pärjätä kevätkiireessä – lukijat kertovatKevät on monelle perheelle kiireistä aikaa. Lapsiperheissä, jossa kiire on läsnä milloin tahansa, keväällä voi hullunmylly äityä ikäväksikin. Kevätsiivouksesta saa vain haaveilla, kun koulujutut pitää viedä loppuun ja harrastuksissa treenataan kevään loppuotteluun tai tanssiesitykseen. Helistinläiset jakoivat hieman omia neuvojaan siihen, miten keväästä voi kiireen ohellakin nauttia –lapsia tai ei.

Useat vastaajat vannovat suunnitelman nimeen: tärkeät tekemiset kirjoitetaan paperille. Kun asiat selkeyttää itselleen paperille tai kalenteriin, on helpompi juosta paikasta toiseen – ainkin muistaa mitä seuraavaksi on tulossa. Myös viikon ruokien suunnitteleminen kerralla auttaa jo huimasti mm. kaupassakäyntiä.

Helistinläisillä on myös hyvät päät harteillaan, kun suurin osa tunnustaa ajattelevansa niin, ettei kaikkeen tarvitse, eikä kannatakaan, keretä –tekee sen mitä pystyy.

Vinkkilista:


Pidä paussi.
Juo aamukahvisi tai iltapäivä teesi rauhassa ja hengitä syvään. Stressi helpottaa kun hetken aikaa osaa ottaa rauhallisesti päivittäin.

Älä tee liikaa. Ei kukaan ole täydellinen, eikä kaikkeen tarvitse pystyä. Tee mitä pystyt ja ole iloinen, että saat tehtyä edes osan suurista asioista.

Suunnittele. Kirjoita tärkeimmät tehtävät ja menot ylös vaikka jääkaapin oveen. Ylös kirjoitettuna työn määrä ja laatu selkiytyy. (Plus! Tehtyjä hommia on mukava viivailla yli!)

Ajankohtaiset terveys- ja hyvinvointiuutiset suoraan sähköpostiisi nyt kerran viikossa!

Lue lisää:
Minne lomamatkalle lapsiperheen kanssa?
Näin lapsi pysyy kurissa
Talvella kannattaa mennä ulos –tekemistä riittää

Kirjoittaja
Milka Krogerus

Olen koulutukseltani viittä vaille valmis medianomi. Olen työskennellyt reilun vuoden Terve Medialla hyvinvointitoimittajana, minkä lisäksi vastaan Harvard Medical Schoolin julkaisujen kääntämisestä. Kirjoituksillani yritän lisätä sekä omaa, että lukijoiden tietoutta hyvinvoinnista - sanan jokaisessa merkityksessä.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
”Älkää olko yhdessä lasten takia” – 82 % avioerolapsista kannustaisi eroamaan
Valtaosa vanhempiensa avioeron kokeneista brittinuorista ei suosittelisi avioliiton jatkamista vain lasten takia, kertoo The Guardian. Vanhempien...
Artikkeli
Lastenpsykiatri Sinkkonen vastaa: Pitääkö herkkää poikaa kouluttaa kovemmaksi?
Pelkään, että herkkä poikani joutuu kiusatuksi ja kolhituksi elämässään. Miten voin kouluttaa lastani kovemmaksi ja paksunahkaisemmaksi? Muun muassa...
Artikkeli
Lapsilisien maksupäivät vuonna 2014
Lapsilisät maksetaan vuonna 2014 seuraavasti: Tammikuun 24. päivä Helmikuun 26. päivä Maaliskuun 26. päivä Huhtikuun 25. päivä Toukokuun 23. päivä...
Artikkeli
Isi on nyt vähän väsynyt
  Synnytyksen jälkeinen masennus on sairaus, joka koskettaa noin 10 % synnyttäneistä naisista. Ilmiö on herättänyt viime vuosina laajaa keskustelua...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Seksi on intiimi asia, joka kuuluu parisuhteeseen senkin jälkeen, kun perhe on...
Uutinen
Tuntuuko siltä, ettet vain riitä? Onko elämä pikkulasten kanssa kuin työleiri?...

Viimeisimmät blogikirjoitukset