Miten pärjätä kevätkiireessä – lukijat kertovat

Miten pärjätä kevätkiireessä – lukijat kertovatKevät on monelle perheelle kiireistä aikaa. Lapsiperheissä, jossa kiire on läsnä milloin tahansa, keväällä voi hullunmylly äityä ikäväksikin. Kevätsiivouksesta saa vain haaveilla, kun koulujutut pitää viedä loppuun ja harrastuksissa treenataan kevään loppuotteluun tai tanssiesitykseen. Helistinläiset jakoivat hieman omia neuvojaan siihen, miten keväästä voi kiireen ohellakin nauttia –lapsia tai ei.

Useat vastaajat vannovat suunnitelman nimeen: tärkeät tekemiset kirjoitetaan paperille. Kun asiat selkeyttää itselleen paperille tai kalenteriin, on helpompi juosta paikasta toiseen – ainkin muistaa mitä seuraavaksi on tulossa. Myös viikon ruokien suunnitteleminen kerralla auttaa jo huimasti mm. kaupassakäyntiä.

Helistinläisillä on myös hyvät päät harteillaan, kun suurin osa tunnustaa ajattelevansa niin, ettei kaikkeen tarvitse, eikä kannatakaan, keretä –tekee sen mitä pystyy.

Vinkkilista:


Pidä paussi.
Juo aamukahvisi tai iltapäivä teesi rauhassa ja hengitä syvään. Stressi helpottaa kun hetken aikaa osaa ottaa rauhallisesti päivittäin.

Älä tee liikaa.
Ei kukaan ole täydellinen, eikä kaikkeen tarvitse pystyä. Tee mitä pystyt ja ole iloinen, että saat tehtyä edes osan suurista asioista.

Suunnittele.
Kirjoita tärkeimmät tehtävät ja menot ylös vaikka jääkaapin oveen. Ylös kirjoitettuna työn määrä ja laatu selkiytyy. (Plus! Tehtyjä hommia on mukava viivailla yli!)

Ajankohtaiset terveys- ja hyvinvointiuutiset suoraan sähköpostiisi nyt kerran viikossa!


Lue lisää:
Minne lomamatkalle lapsiperheen kanssa?
Näin lapsi pysyy kurissa
Talvella kannattaa mennä ulos –tekemistä riittää

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Haluatko kuulla terveydenhuollon ammattilaisen mielipiteen tai uusia reseptin?

Verkkovastaanotolla (hinta 9,90 € Kela-korvauksen jälkeen) saat heti yhteyden paikalla olevaan asiantuntijaan pikaviestin tai videochatin välityksellä.

Mikäli et tarvitse vastausta heti, voit lähettää kysymyksen jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista. Kysy asiantuntijalta

Siirry verkkovastaanotolle

Lataa Meedocin sovellus

Get it on Google Play

Yhteistyössä Meedoc

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuoltoalan ammattilaisen vastaanotolle valitsemallesi lääkäriasemalle.

Ajan varaaminen palvelun kautta on maksutonta.

Ajanvaraukseen

Yhteistyössä Tohtorille.fi

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.