Äitien Facebookissa vietetty aika kasvaa lapsen syntymisen myötä | Terve.fi
Uutinen
Äitien Facebookissa vietetty aika kasvaa lapsen syntymisen myötä
Lue lisää aiheesta: Vanhemmuus ja kasvatus

Pienen, kokeellisen tutkimuksen mukaan monet ensimmäistä kertaa vanhemmiksi tulleet – erityisesti äidit – lisäävät Facebookissa vietettyä aikaansa lapsen syntymän jälkeen, uutisoi Science Daily.

Tutkimukseen osallistui 154 äitiä ja 150 isää, joista useimmat olivat valkoisia ja korkeasti koulutettuja. Tutkimustiedot saatiin kysymyksistä, jotka oli esitetty yhdeksän kuukautta lapsen syntymän jälkeen.

44 prosenttia tutkimukseen osallistuneista äideistä kertoi Facebook-aikansa lisääntyneen synnytyksen jälkeen, kun vain 27 prosenttia kertoi sen vähentyneen ja 29 prosentilla se pysyi samana.

Isistä 31 prosentilla Facebookin käyttö lisääntyi, 19 prosentilla se väheni ja 51 prosentilla se pysyi samana.

Tutkijoiden mukaan Facebook tarjoaa erityisesti äideille, jotka viettävät yleensä enemmän aikaa vauvan kanssa kotona, keinon olla yhteydessä ystäviin ja perheeseen sekä etsiä tukea stressaavana aikana.

Lisäksi tutkijat uskovat, että vanhemmat etsivät myös positiivista palautetta vanhemmuudestaan kertomalla arkipäivistään Facebookissa ja lisäämällä sinne kuvia esimerkiksi lapsestaan.

Lue myös:
Facebook lisää päihteiden käyttöä
Facebook aiheuttaa syömishäiriön?
Lapset: Facebook tärkeämpi kuin perhe
Facebook ei ole hyväksi itsestään epävarmalle ihmiselle
Facebook koukuttaa pahemmin kuin tupakka

Kirjoittaja
Johanna Rytkönen

Olen vuonna 2011 valmistunut, journalismiin suuntautunut medianomi. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa suomen kieltä ja työskentelen Terve Medialla freelance-verkkotoimittajana. Tavoitteenani on kirjoittaa hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman mielenkiintoisia uutisia, joista on apua ja hyötyä kaikille lukijoillemme. Vapaa-ajalla intohimojani ovat uiminen, sulkapallon pelaaminen, musiikki ja elokuvat.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Isi on nyt vähän väsynyt
  Synnytyksen jälkeinen masennus on sairaus, joka koskettaa noin 10 % synnyttäneistä naisista. Ilmiö on herättänyt viime vuosina laajaa keskustelua...
Artikkeli
Näin vältät flunssan leviämisen perheessäsi – 5 keinoa
Flunssa on aina ikävä vaiva, ja vielä ikävämpi se on silloin, jos se iskee kokonaiseen perheeseen. Levitessään perheenjäsenestä toiseen flunssavirus...
Artikkeli
Uusi äitiyspakkaus sopii myös sukupuolisensitiivisesti kasvatettavalle lapselle
Kahdeksannella kuulla raskaana oleva Sini Sauriala, 26 ja hänen avomiehensä ovat päättäneet kasvattaa tulevan esikoisensa sukupuolisensitiivisesti....
Artikkeli
Fyysinen kurittaminen vaaraksi mielenterveydelle
Fyysinen kurittaminen lapsuudessa saattaa johtaa mielenterveyshäiriöihin myöhemmällä iällä, uutisoi Msnbc.com. Tuoreen tutkimuksen mukaan 2-7...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Seksi on intiimi asia, joka kuuluu parisuhteeseen senkin jälkeen, kun perhe on...
Uutinen
Tuntuuko siltä, ettet vain riitä? Onko elämä pikkulasten kanssa kuin työleiri?...

Viimeisimmät blogikirjoitukset