Reipas kävely voi jopa puolittaa sydänkohtausriskin

Tanskalaistutkimuksen mukaan päivittäinen kävely voi auttaa puolittamaan sydänkohtauksen tai -halvauksen riskin, mutta vain siinä tapauksessa, että kävely on reipasta, uutisoi The Telegraph.

Tutkimukseen osallistui 4000 ihmistä, ja siinä havaittiin, että liikunnan intensiivisyydellä on enemmän merkitystä kuin sen kestolla.

Päivittäisen pikakävelyn avulla sydänkohtauksen tai -halvauksen riskin saattoi jopa puolittaa. Hölkkäämällä joka päivä riski aleni 40 prosentilla, tutkimuksesta selviää.

Niillä osallistujilla, jotka kertoivat kävelevänsä päivittäin leppoisaan tahtiin noin tunnin verran, riski oli kuitenkin täysin sama kuin niillä, jotka eivät juuri harrastaneet liikuntaa.

Asiantuntijoiden mukaan tutkimus muistuttaa siitä, että ne liikuntamuodot, jotka saavat kehon lämpenemään ja hengityksen tuntumaan raskaammalta ovat hyväksi terveydelle.

– Hölkkääminen tai reipas kävely saavat sydämen lyömään nopeammin harjoittaen sydänlihasta. Jokaisen kannattaisikin tehdä päivittäin sellaisia asioita, jotka saavat veren pumppaamaan reippaammin, he sanovat.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.