Lapset ja sydämen terveys

Terveellisen elämän perusta luodaan jo lapsuudessa. Vanhempien terveelliset ruokailu- ja liikuntatottumukset välittyvät parhaimmillaan luontevasti lapsille, ja ohjaavat lapsia hyviin valintoihin aikuisiällä. Myös lasten ruokavalion on syytä olla terveellinen: kovien rasvojen ja kolesterolin saantia ruoasta kannattaa välttää, ja suolan käyttöä rajoittaa..

Lasten ja nuorten lihavuus on yleistynyt. Tämä altistaa diabeteksellekin jo nuorena. Valtimoihin voi syntyä rasvajuosteita jo nuoruusiässä. Juosteet voivat sitten aikuisiällä edetä sepelvaltimoiden ahtautumiksi ja aiheuttaa rintakipua tai sydäninfarkteja.

Passiivinen tupakointi eli altistuminen esimerkiksi kotona tupakansavulle näyttää lisäävän lasten tulehdusten, kuten korvatulehduksen ja keuhkokuumeen, vaaraa. Tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö voi vanhempien tottumuksena välittyä lapsille ja vaikuttaa näin myöhempiin elämäntapoihin.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.