Huomio hampaisiin!

Suun terveys on yhtä kuin kehon terveys. Vaikka nuo valkoiset palikat suussamme eivät aina tunnukaan niin kovin tärkeiltä, paitsi sitkeää ruokaa syödessä, on hampaiden hyvinvoinnilla merkittävä vaikutus terveyteemme.

Paha ientulehdus voi johtaa verenmyrkytykseen ja jopa kuolemaan. Purentaongelmat voivat aiheuttaa muun muassa niska- ja hartiasärkyjä. Käy hammaslääkärillä säännöllisesti, saamasi ohjeistuksen mukaan.

Pese huolella. Kahdesti päivässä kahden minuutin ajan. Hammaslangan käyttö putsaa hammasvälit, jonne et millään hammasharjalla pääse, vaikka kuinka yrittäisit. Fluorihammastahnaa suosittelevat monet hammaslääkärit.

Tarkkaile syömisiä. Hampaiden terveys liittyy myös syömiseen, vältä siis napostelua sekä sokerisia ja happamia juomia, huuhtele suu vedellä syömisen jälkeen ja pureskele ksylitolipurukumia 10 minuuttia aterioiden jälkeen.

Lähde: Oral-B, Suomen Hammaslääkäriliitto

Lue lisää:

Kuiva suu altistaa reikiintymiselle

Hoitamaton ientulehdus vaarantaa koko yleisterveyden

Bruksismi on vaaratonta - vaikea-asteisena vaatii kuitenkin hoitoa

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.