Sukupuolenvaihtajien kokemuksia - naisesta mieheksi

Sukupuoltaan naisesta mieheksi (ilman testosteronihoitoa) vaihtanut mies kertoo kokemuksistaan Redditin keskusteluissa (2). Millaista kohtelua hän sai naisena ja nyt miehenä? Ulkonäöltään hän on sukupuolen vaihdon jälkeen niin miehen näköinen, että muut pitävät häntä "aitona" miehenä, jollei asiaa erikseen paljasteta (kuvia ennen ja jälkeen 1, 2, 3, 4, 5).

Miehestä naiseksi

Sukupuolen vaihtamisesta mieheksi oli seuraavia haittoja:

 1. Ennen kuvittelin, että ihmiset ylipäätään ovat kivoja. Mutta kuinka ollakaan, ihmisten kivuus hävisi, kun he kuvittelivat minulle pippelin. Yleinen kohteliaisuus, kuten ovien avaaminen ja avun tarjoaminen katosivat.
 2. Sain ensimmäisen ylinopeussakon mieheksi tulon jälkeen. Ennen sitä olin saanut vain varoituksia.
 3. Pelkään fyysistä väkivaltaa enemmän miehenä. Roolini vaihtui autettavasta "söpöstä" naisesta hakattavaksi ryöstön kohteeksi.
 4. (Oliko seksin saaminen helpompaa naisena?) Tottakai!
 5. Miehenä saan epäileviä katseita, jos olen lasten lähettyvillä. Kun olin nainen, ihmiset antoivat mielellään minun lähestyä lapsia.

Miehenä olemisen edut

 1. Minut koettiin vakavasti otettavampana.
 2. Ei ole raiskauksen pelkoa.
 3. Ei juurikaan seksuaalista häirintää
 4. Opiskelu- ja ammatillinen ura näyttävät saaneen nostetta. Minua pidetään nyt vakavasti otettavana johtajakandidaattina sen sijaan, että olisin vain potentiaalinen "kahvinkeittäjä".

Muita huomioita

 1. Miehet puhuvat seksistä koko ajan! Luulin, että kyse on typerästä stereotyypistä. Olen ällistynyt, kuinka paljon seksi merkitsee miehille.
 2. Miehet pitävät naisia seksileluina puhuessaan keskenään, mutta kun nainen tulee paikalle, koko keskustelu lakaistaan maton alle.
 3. Vasta mieheksi tulon jälkeen havaitsin seuraavan asian. Mies saattaa puhua tyttöystävälleen puhelimessa: "Olet niin suloinen, rakastan sinua, nähdään illalla", mutta puhelimen sulkemisen jälkeen hän saattaa sanoa, että "Minun pitää päästä tänään panemaan! Tyttöystäväni vanhemmat ovat markoilla, joten hän saattaa suostua siihen". Se kuulostaa karmivalta. Ajattelenkin edelleen seksistä kuten naiset.

19-vuotias sukupuolenvaihtaja kertoo kokemuksistaan

Mieheksi itseään testosteronin avulla muuttanut entinen nainen kertoo misogyniasta. Naisena ollessaan hän pelkäsi kävellä ulkona pimeällä raiskauksen pelossa. Mieheksi muuttuminen ei kuitenkaan vähentänyt pelkoa

Vaihdettuani sukupuoleni mieheksi aloin pelätä miehiä 10 kertaa enemmän kuin naisena ollessani.

Miesten tapa puhua naisista naisten selän takana kauhistutti:

Miehet puhuivat naisten vartaloista, seksuaalisista mieltymyksistään ja mitä he halusivat tehdä naisten kanssa seksuaalisesti. Miehet luulivat minun ajattelevan tavallisen heteromiehen tavoin ja osallistuvan tuollaisiin keskusteluihin mielelläni. He olettivat, että käyttäisin samoja sanoja ja että tuntisin samoin kuin he tunsivat. Heidän puhetapansa kauhistutti minua misogynisyydessään ja yritin puhua heille järkeä. Silloin minut tuomittiin heti homoksi, eikä puheilleni lotkautettu korvaakaan.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta elämässäni kun olin tekemisissä tällaisen miesten ryhmän kanssa. Oli kauhistuttavaa havaita, miten miehet käyttäytyivät, kun naisia ei ollut läsnä. Ja minä huomasin, että mukaviksi kuvittelemani miehet olivat todellisuudessa aivan erilaisia.

Mies tulkitsi muiden miesten käytöksen misogyniaksi.

Kyllä, valitan siitä, kuinka paljon misogynia suututtaa minua, vaikka olen nyt itsekin mies. Olen nyt nähnyt kuinka kamalaa se on ja huomaan, mitä miehet ajattelivat minusta jo silloin kun olin nainen.

Mies huomaa myös saaneensa haluamattaan "alistajan" statuksen:

Minusta on tullut sen tyyppinen mies, jonka muut ihmiset luokittelevat alistajaksi ja joka saattaa olla misogynistinen kusipää. Olen saanut leiman vain tulemalla mieheksi. Tällainen kulttuuri suututtaa minua. Haluan otsaani tatuoinnin, jossa lukee "feministi". En halua olla mies, jos läsnäoloni pelästyttää naisia.

Omia huomioita

Sukupuoltaan naisesta mieheksi vaihtaneiden miesten kertomuksista tulee ensimmäisenä mieleen Jylkkärin kolumnini Nainen ei ymmärrä miehen seksuaalista halua. Kolumnissani olin todellakin oikeassa, minkä myös sukupuolensa vaihtaneet miehet huomasivat konkreettisesti päästessään puhumaan miesten kanssa naisista naisten selän takana. Miehet eivät kerro naisille oikeista seksuaalisista haluistaan, koska naiset eivät kestä kuulla niistä. Jopa miehiksi itsensä vaihtaneet naiset järkyttyivät noiden halujen kuulemisesta.

Toisena huomiona voidaan nostaa esille miesten ja naisten pohjimmainen erilaisuus. Sukupuolen vaihtaminen ei tee naisesta psykologista miestä, vaikka vehkeet vaihtuisivatkin.

LUKEMISTA

Lesbosta mieheksi - aika ennen ja jälkeen testosteronin

Naisia iskemässä - lesbo mieheksi naamioituneena

Löydä lisätietoa hakusanalla