Seksiin suhtautuminen kertoo paljon parisuhteen tilasta ja omista haluista

Seksihalut ovat merkki nykyisistä haluista, menneisyydestä kumppanin kanssa sekä mahdollisista pettymyksistä aiemmissa suhteissa. Haluihin vaikuttaa ennen kaikkea juuri se, kuinka paljon ja mistä syistä seksiä harrastetaan kumppanin kanssa.

 
Science of Relationships kertoo nipusta tutkimuksia, jotka ovat aiheeseen tarttuneet.
 
Eräässä tutkimuksessa henkilöitä pyydettiin muistelemaan viime seksikertaa kumppanin kanssa. Henkilöitä pyydettiin muun muassa muistelemaan, oliko hän harrastanut seksiä toista miellyttääkseen vai negatiivista tilannetta välttääkseen.
 
 
Kumppanin miellyttämiseen keskittyneiden henkilöiden kerrottiin tunteneen enemmän kiintymystä kumppaniaan kohtaan, heidän seksielämänsä oli nautinnollisempaa ja nauttivat parisuhteestaan muutenkin enemmän.
 
Toisessa tutkimuksessa puolelle osallistuneista henkilöistä kerrottiin kumppania miellyttävän, ”motivoivan” seksin hyödyistä ja kumppanin ehdoilla etenemisestä. Sen jälkeen henkilöitä pyydettiin seuraavan viikon aikana harrastamaan seksiä ja miettimään sitä oikeutena miellyttää kumppania velvollisuuden sijaan.
 
Viikon päästä kyseinen ryhmä ja verrokkiryhmä kertoivat kokemuksistaan edeltäneen viikon petipuuhissa. Ohjeistusta saaneet henkilöt kertoivat keskimäärin seksin olleen aiempaa miellyttävämpää sekä parisuhteen olevan paremmalla tolalla kuin aiemmin. 
 
Tutkijoiden mukaan onkin selvää, että seksiä kannattaa mieluummin lähestyä yhteisenä oikeutena kuin pakollisena velvollisuutena, sillä näin siitä tulee huomattavasti miellyttävämpää ja siten siitä on ainoastaan hyötyä parisuhteelle.
 
Lähde: 
 

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.