Tutkimus: Kyllä nainenkin ajattelee seksiä

Kauhtunut väittämä siitä, että mies ajattelisi seksiä paljon useammin kuin nainen, ei välttämättä pidä aivan paikkaansa. Tai ainakin väittämä liioittelee.

Journal of Sex Researchissa julkaistussa tutkimuksessa saatiin selville, että 283 college-opiskelijasta miehet kyllä ajattelivat seksiä paljon naisia useammin – mutta niin he ajattelivat myös ruokaa ja unta. Tutkitut pitivät viikon ajan päiväkirjaa siitä, kuinka paljon heillä oli seksiä, unta ja ruokaa koskevia ajatuksia.

Miesten luku näissä tarvelähtöisissä ajatuksissa oli suurempi kuin naisilla. Toisaalta myös naiset kyllä ajattelivat seksiä. Heillä seksuaalinen halukkuus oli merkittävä ennustaja seksiajatusten isolle määrälle mutta miehillä taas ei.

Tutkimuksen koko otsikko on englanniksi Sex on the Brain?: An Examination of Frequency of Sexual Cognitions as a Function of Gender, Erotophilia, and Social Desirability. Sen tekijöitä ovat Terri D. Fisher, Zachary T. Moore ja Mary-Jo Pittenger.

Lähde: Journal of Sex Research

Lue lisää seksistä:

8 seksin terveyshyötyä

Onko seksi raskauden aikana turvallista?

Saatko tarpeeksi? Seksi vaikuttaa onnellisuuteen

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.