Seksuaalisuus

Seksuaalisuuden määrittely ei ole helppoa, sillä käsite on laaja. Näemme siinä paljon erilaisia tasoja, merkityksiä ja ulottuvuuksia. Seksuaalisuuden tarkastelu herättää meissä useimmiten enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Seksuaalisuus koostuu persoonallisuudesta, sukupuolesta ja sen kokemisesta, elämisestä ja vuorovaikutuksesta sekä kaikesta mielihyvää aikaansaavasta toiminnasta: myös sellaisesta johon ei liity seksiä tai erotiikkaa. Seksuaalisuus on asia josta ei pääse eroon, se kulkee aina mukana.

Seksuaalisuus on osa terveyttämme ja mielenterveyttämme. Ihmisen seksuaalisuudella on kaksi tavoitetta: toinen on lajin säilyminen ja toinen on nautinto. Tärkeää on myös se, miten hahmottaa omaa sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan. Tästä muodostuu seksuaalinen minäkuva, jolle ominaista on jatkuva muutos ja se on juuri sen kutkuttava salaisuus.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.