Pitääkö saada orgasmeja?

Orgasmin ei tulisi olla seksin/yhdynnän ainoa tarkoitus tai päämäärä. Jokainen ratkaisee itse orgasmin tärkeyden omalla kohdallaan. Orgasmin saamista voi harjoitella ja sen voi saada monellakin eri tavalla. Toiset eivät saa orgasmia penetraatiossa, mutta onnistuvat saamaan sen esimerkiksi suuseksillä tai käsin hyväilemällä. Orgasmin merkitystä ei kannata ylikorostaa, mutta ei myöskään väheksyä.

Toisinaan voi todeta, että yleinen oletus orgasmista on, että se on merkki ”onnistuneesta” seksistä. Orgasmi voi kuitenkin olla pelkkä fysiologinen reaktio, eikä se itsessään kerro vielä siitä, onko seksi ollut nautinnollista tai miellyttävää. Jotta seksi olisi mielihyvän täyteistä ja kumppaneiden kesken intiimiä ja läheisyyden kokemusta lujittavaa, tulee voida luottaa siihen, että itse kullakin on lupa olla avoimesti ja rehellisesti läsnä juuri sellaisena kuin on. Näin tulee mahdolliseksi myös kertoa toiselle mistä pitää ja mistä ei.

Suorituskeskeisen orgasmin tavoittelun sijaan kiintymykseen perustuvassa suhteessa korostuvat keskinäinen kunnioitus, huomioiminen ja vastavuoroisuus. Tällaisten olosuhteiden vallitessa voi kukin osapuoli tulla kohdatuksi ja hyväksytyksi myös seksuaalisesti kokonaisena ihmisenä.

Lue myös:

Seksin apuvälineet

Seksi on aikuisten leikkiä

Yleistä parisuhteen seksiongelmista

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.