Kuidut - sulamattomia, mutta välttämättömiä

Ravinnon sulamattomille ainesosille ei aikaisemmin usein annettu paljoakaan merkitystä, kun oli kyse kokonaisvaltaisista ravitsemussuosituksista. Pitkään uskottiin, että ne ovat keholle vain tarpeetonta painolastia ja ne poistettiin tietoisesti monista elintarvikkeista. Kokemuksesta ja monien tieteellisten tutkimusten nojalla tiedämme kuitenkin nykyään, että täysjyvätuotteilla (leipä, riisi, nuudelit ym.), vihanneksilla ja hedelmillä on suunnaton terveysarvo suolistolle ja immuunijärjestelmälle. Runsaasti kuituja syövät ihmiset kärsivät todistetusti harvemmin ruoansulatuselimien, aineenvaihdunnan ja verisuoniston sairauksista.

Kuidut keventävät

Sairaudet, joita voidaan ehkäistä kuitupitoisella ravinnolla:

Ylipaino
Peräpukamat
Korkea verenpaine
Ummetus
Rasva-aineenvaihdunnanhäiriöt
Paksusuolen syöpä
Hammasmätä (karies)

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.