Ruokailu kohdalleen

Uusimmat

Ruokailu kohdalleen

Ravintosanastoa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö ADI Lisäaineiden hyväksyttävä päivittäinen saanti, acceptable daily intake. Mg/painokilo...
Ruokailu kohdalleen

Juomat

Terveellä ihmisellä juomista säätelee janontunne. Se on elimistön turvamekanismi nestetasapainon ylläpitämiseksi. Kun menetetyn nesteen tilalle ei...
Ruokailu kohdalleen

Kasvisruokavaliot

Syyt kasvisruokavalion noudattamiseen ovat yleensä yksilöllisiä. Valinnalle voi olla eettinen, terveydellinen tai uskonnollinen tausta...
Ruokailu kohdalleen

Perustietoa ravintoaineista

Kuidun saantia kannattaa pyrkiä lisäämään. Ravintokuidun suositeltava saanti aikuisille on 25-35 g/vrk. Viljavalmisteet, kasvikset, hedelmät ja...
Ruokailu kohdalleen

Ruokakolmio

Ruokakolmio opastaa tekemään terveellisiä valintoja Ruokakolmio koostuu neljästä tasosta: Kolmion kanta muodostaa ruokavalion perustan. Siinä ovat...
Ruokailu kohdalleen

Lautasmalli

Lautasmalli havainnollistaa hyvää ateriakokonaisuutta: Puolet lautasesta täytetään kasviksilla. Tähän sopivat raasteet ja salaatit sekä keitetyt tai...

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle: