Tue vastustuskykyäsi flunssa-aikaan

Kaupallinen yhteistyö: Solgar

Syksy on tunnetusti aikaa, jolloin kehomme saattavat reagoida erilaisilla flunssaoireilla ja infektioilla, kun immuniteetti haastetaan jälleen ilman kylmetessä lämpimän kesäajan jälkeen. Kun varustamme vastustuskykymme jo etukäteen hyvin tarvittavilla vitamiineilla, hivenaineilla ja ravintoaineilla, pystymme puolustautumaan helpommin viruksia ja bakteereita vastaan ja pysymään terveempinä. Terveet elämäntavat, riittävä uni ja tasapainoinen ruokavalio toimivat kuitenkin luonnollisesti vastustuskyvyn peruskulmakivinä.

C-vitamiini piristää ja vahvistaa immuniteettia

C-vitamiini on yksi yleisimmistä immuniteetin kohotukseen käytetyistä vitamiineista. C-vitamiini on erityisesti kuntoilijoiden suosiossa, koska se ylläpitää tervettä vastustuskykyä kuntoilun aikana ja sen jälkeen. C-vitamiini myös piristää väsymyksen ja uupumuksen ajanjaksoina. Immuniteettia vahvistavana vitamiinina sitä on hyvä käyttää tavallista runsaammin esimerkiksi flunssan tai jonkin akuutin vaivan aikana. Lisäksi C-vitamiinia tarvitaan raudan imeytymiseen, joka myös osaltaan vaikuttaa vireystilaan ja jaksamiseen.

Vatsaystävällinen Solgar Ester-C® on puskuroitu, happoneutraali ja hyvin imeytyvä C-vitamiinivalmiste. Se valmistetaan ainutlaatuisella, vesipohjaisella menetelmällä. Valmisteessa on mukana C-vitamiinin aineenvaihduntatuotteita, kuten treonaattia, jota esiintyy luonnostaan C-vitamiinin kanssa. Näin Ester-C® -valmisteista saadaan rasvaliukoisempia ja niiden toiminta solutasolla tehostuu. Tuotteeseen on myös lisätty luontaisesti runsaasti C-vitamiinia sisältävää acerolajauhetta, sitrusbioflavonoideja, rutiinia ja ruusunmarjajauhetta, jotka toimivat synergistisesti C-vitamiinin kanssa.

Varmista flunssa-aikana sinkin saanti

Sinkki on yksi monikäyttöisimmistä hivenaineista ihmisen elimistössä. Sinkin saanti voi olla usein liian vähäistä, mikä voi vaikuttaa epäedullisesti yleisvointiimme, sillä se säätelee immuunisysteemimme toimintaa vaikuttamalla valkosolujen ja välittäjäaineiden aktiivisuuteen. Sinkki on näin välttämätön normaalin vastustuskyvyn ylläpitämiseksi. Suomalaiset tutkijat ovat havainneet, että sen riittävä saanti voi vähentää flunssan kestoa ja oireiden voimakkuutta. Lisäksi sinkki on välttämätön yli 300 erilaisen entsyymin toiminnalle ja sillä on tärkeä tehtävä lukuisissa biologisissa ja solutason tapahtumissa.

Aikuisen sinkin saannin päivittäinen suositus on Euroopassa 10 milligrammaa, mutta optimaalinen tarve on yksilöllinen ja voi olla huomattavankin suuri. Solgarin valikoimissa on useita erilaisia korkealaatuisia sinkkivalmisteita, joista parhaiten imeytyy sinkkipikolinaatti, koska sen vatsahappojen määrä ei vaikuta sen imeytymiseen. Solgarin sinkkisitraattia ja –glukonaattia sisältävä imeskeltävä Flavo-sinkki on erityisen hyvä käyttää flunssan aikana, koska sen vaikutus alkaa jo suun ja nielun limakalvoilla.

Lisäksi vastustuskykyä voi vahvistaa Solgar Beta 1,3 glukaani- tai Betaglukaani & Mustaselja Immuuni Complex-valmisteilla, jossa mukana sinkkiä, kuparia, D3-vitamiinia ja seleeniä.

Lue lisää: www.solgar.fi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle: