Solgarin monivitamiinit

Solgar tunnetaan ravintolisäalalla ”monivitamiiniasiantuntijana” ja useita Solgar-tuotteita on palkittu erilaisissa vertailuissa. Suomessa on saatavilla 13 erilaista monivitamiinivalmistetta, kuten raskausajan-, kasvissyöjien-, aktiiviurheilijoiden-, naisten-, miesten-, ikääntyneiden- ja lasten tarpeisiin räätälöidyt monivitamiinit. Eräs suosituimmista monivitamiineista on Formula VM-75®, jota asiantuntijat suosittelevat terveyskaupoissa ympäri maailman. Löydät varmasti Solgarin tuotesarjasta juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan monivitamiinin, joista jokaista on saatavilla useammassa pakkauskoossa. Tässä muutamia esimerkkejä suosituimmista tuotteista:

Female Multiple

Naisten ravintotarpeet ovat nykytiedon mukaan erilaiset kuin miesten. Naisten hormonitoiminta sekä korkeampi riski luuston haurastumiseen ja virtsatien tulehdukseen asettavat erilaiset vaatimukset. Female Multiple on suunniteltu erityisesti vastaamaan naisten ravitsemuksellisia tarpeita. Valmisteen rauta on erityisessä bisglysinaattimuodossa, jonka asioista se on mahaystävällinen ja imeytyy hyvin.

Male Multiple

Miehillä sydänsairauksien riski on korkeampi ja eturauhasongelmien todennäköisyys lisääntyy ikääntymisen myötä. Valmisteessa ei ole rautaa, koska miehillä liika raudan kertyminen elimistöön on todennäköisempää ja altistaa sairauksille. C- ja E-vitamiinit, sinkki ja seleeni ovat erityisen tärkeitä eturauhasen hyvinvoinnille.

Prenatal Nutrients

Tietyt ravitsemukselliset tarpeet kasvavat dramaattisesti raskauden ja imetyksen aikana. Hyvä ravitsemus ja terveet elämäntavat tukevat tervettä painon nousua ja kehittyvää sikiötä sekä raskautta ja onnistunutta synnytystä. Prenatal Nutrients on suunniteltu erityisesti näihin vaatimuksiin ja se täydentää mm. foolihapon sekä luonnollisten karotenoidien saannin.

Formula VM-75® & Formula VM-2000®

Formula VM-75® on aikuisille ja teini-ikäisille suunniteltu kätevä yksi tabletti päivässävalmiste. Se soveltuu pienen rautapitoisuuden ansiosta miehille mutta myös naisille ja erityisesti esimerkiksi paljon urheileville. Tuote sisältää synergisiä aputekijöitä sisältävän kasvisjauheseoksen (sinimailanen, acerola, persilja, vesikrassi ja ruusunmarja).

Formula VM-2000® on suunniteltu aktiivisille teineille sekä aikuisille, jotka haluavat monivitamiiniinsa antioksidantteja, kuten C-vitamiinia, betakaroteenia, E-vitamiinia, seleeniä, sinkkiä ja korkeat pitoisuudet muita välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita yhdistettynä superfood- sekoitukseen. Kaksi tablettia päivässä- ratkaisu mahdollistaa energisoivien ravinteiden tasaisemman saannin pitkin päivää.

Omnium Multinutrients & Earth Source®

Multinutrients Nämä ravintolisät soveltuvat hyvin etenkin urheilijoille ja detox- kuurien yhteyteen. Omnium® soveltuu erityisesti henkilöille, jotka haluavat varmistaa tärkeimpien fytoravinteiden ja antioksidanttien päivittäisen saannin standardoituina pitoisuuksina.

Earth Source® Multinutrients monivitamiinikivennäisainevalmiste sisältää Solgarvalikoiman korkeimmat pitoisuudet wholefood tiivisteitä, jotka sisältävät korkeita pitoisuuksia bioflavonoideja, klorofylliä, entsyymejä, karotenoideja ja lukuisia muita synergisiä kofaktoreita.

Nämä monivitamiinivalmisteet täydentävät monipuolisella tavalla yksitoikkoista ruokavaliota, joka syystä tai toisesta on köyhä etenkin erilaisten kasviravinteiden osalta.

Formula VM-Prime® 50+ & Formula VM-Prime® naisille

Myös keski-iän ylittäneillä ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat. Nämä kaksi edellä mainittua tuotetta on suunniteltu täydentämään ikääntyvien tarpeet ja viimeksi mainittu naisten valmiste tukee menopaussia, sekä menopaussin jälkeistä aikaa. Tuotesuunnittelussa on otettu huomioon mm. aivojen terveys, verensokeritasapaino, sekä luuston terveys.

Kangavites

Lasten monivitamiinivalmisteet soveltuvat yli 3-vuotiaille. Ne ovat pureskeltavia ja saatavilla kahtena eri makuna marja- ja hedelmäsekoituksena. Tuotteissa ei ole käytetty keinotekoisia väri tai makuaineita.

Yleisiä kysymyksiä monivitamiineista

Mikä on monivitamiinivalmiste?

Monivitamiini sisältää tyypillisesti useimmat vitamiinit, kivennäisaineet sekä antioksidantit, joiden yhteistoiminta tukee tervettä aineenvaihduntaa, kasvua ja hyvinvointia.

Miksi monivitamiinien käyttöä suositellaan?

Joka päivä solut tarvitsevat tiettyjä ravinteita toimiakseen normaalisti ja nämä ravinteet on tarkoitus saada monipuolisesta korkealaatuisesta ruoasta. Monilla kuitenkin vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve saattaa lisääntyä, esimerkiksi ikääntymisen, kroonisten sairauksien, heikkolaatuisen ravinnon, aktiivisen elämäntyylin, stressin, raskauden tai imetyksen seurauksena.

Enkö saa kaikkia ravintoaineita riittävästi ruoasta?

Ruoan tehotuotanto, prosessointi, toimitusketjujen pituus, sekä pitkät säilytysajat kaupoissa ovat vain muutamia tekijöitä, jotka köyhdyttävät ruokien ravintoaineiden pitoisuuksia. Hyvän monivitamiinin käytöllä varmistat, että saat joka päivä tietyn pitoisuuden näitä kyseisiä aineita.

Lue myös:

Solgarin kultainen standardi

Artikkeli on kumppanin tuottamaa sisältöä.

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle: