Aamupalan syöminen paikkasidonnaista

Itä- ja pohjoissuomalaisista 85 prosenttia syö aamiaisen. Sen sijaa Länsi- ja Etelä-Suomessa sekä Uudellamaalla asuvista jopa joka viides jättää aamupalan väliin. Asia selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Aamiaista pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, koska keho on paastonnut koko pitkän yön. Aamupalan nauttiminen on kuitenkin yksilöllistä, mutta tärkeää on, ettei sitä jätä väliin kokonaan. Puolet suomalaista syö aamupalan alle kymmenessä minuutissa.

Suomalaisista 30 prosenttia syö aamupalaksi puuroa. Jos se ei kuitenkaan houkuttele, niin erilaiset smoothiet ovat usein nopeita tehdä ja helppoja kulauttaa kurkusta alas.

Lähteet: Herbalife Nordic, Terveyskirjasto

Lue lisää:

Aamiainen voi auttaa laihduttamaan

Diabeetikon ei kannata jättää aamupalaa välistä

1 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)
Höpsistä, mikään pätevä satunnaistettu tutkimus ei näytä, että aamiaisen syöminen olisi jollainmuotoa hyödyllisempi. Koko ajatus "tärkeimmästä ateriasta" on vuosisadan alkutaipaleella erän vegaanisen adventistin (lihan syönti syntiä) luoma uskomus jota Kelloggs'in muroteollisuus ymmärrettävästi avokätisesti aikoinaan tuki, ja tukee vieläkin. Ja tuntuu moinen uskomus olevan yhä lujassa ravitsemus"tieteilijöiden" piirissä, kun tieteeseen perustuvaa näkemystä ei ole, sitä ei haluta hyväksyä, tai einesteollisuus maksaa heidän palkkansa.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.