7 ruokaa, joissa on yllättävän paljon kuitua

Runsaskuituiset ruoat eivät ole tärkeitä ainoastaan ruoansulatukselle, sillä ne auttavat myös ylläpitämään terveellistä painoa ja alhaista kolesterolia, vähentävät sydäntautien ja diabeteksen riskiä sekä ehkäisevät esimerkiksi paksusuolen syöpää.

Tuttuja kuidun lähteitä ovat  täysjyvätuotteet, lehtevät kasvikset sekä kuivatut hedelmät. Näiden lisäksi Huffington Post kokosi listan näistä seitsemästä ruuasta, joista myös saa runsaasti kuitua.

1. Avokado

Avokadoissa on toki kertatyydyttymättömiä rasvahappoja ja ne tunnetaan lähinnä herkullisen guacamolen ainesosana, mutta tiesitkö, että puolikkaassa avokadossa on myös kuusi grammaa kuitua?

2. Purkitettu kurpitsa

Purkitetussa kurpitsessa on seitsemän grammaa kuitua 2,5 desin annoksessa.

3. Pasta

Täysjyväpastassa kuitua on noin kuusi grammaa per annos. Vielä enemmän kuitua saat, jos heität pastan sekaan parsakaalia ja pinjansiemeniä.

4. Uuniperuna

Uuniperuna voi kuulostaa enemmänkin kielletyltä herkulta kuin terveysruoalta, mutta kuoren kanssa yhdessä potussa on jopa neljä grammaa kuitua. Sama pätee myös bataattiin.

5. Artisokan sydämet

Artisokan sydämet voivat näyttää cocktail-ruoalta, mutta yhdessä annoksessa on yli seitsemän grammaa kuitua.

6. Hummus

Hummuksen pääraaka-aineen eli kikherneiden ansiosta tässä ruoassa on 3,7 grammaa kuitua reilun puolen desin annoksessa.

7. Mantelivoi

Mantelivoi ei ehkä ole tämän listan yllättävin ruoka, mutta siinä on 25 prosenttia enemmän kuitua kuin maapähkinävoissa, eli neljä grammaa kahden ruokalusikallisen annoksessa.

Lue myös:

Syö kuituja – elät pidempään

Kuitupitoinen ruoka auttaa laihduttajaa - lue mitä kannattaa syödä!

Näillä vinkeillä monipuolinen ja kevyt ruokavalio

Avokado herättää himot ja nitistää taudit

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle: