Kohtukuolemasta tietoa ensimmäistä kertaa suomeksi

Kuinka toimia, kun lapsi kuolee kohtuun ja onnellinen odotus muuttuu suureksi suruksi? Voiko vauvalle antaa nimen, pitää hautajaiset, hankkia hautakiven? Mistä kriisiapua ja voimia surutyöhön? Entä miten käy äitiys- tai isyysvapaan?

Näihin ja lukuisiin muihin kohtukuolemaa käsitteleviin kysymyksiin vastataan lokakuusta lähtien osoitteessa www.kohtukuolema.fi. Sivusto aukeaa 15.10. kansainvälisenä kohtukuoleman päivänä. Sivut ovat ensimmäinen suomenkielinen tietopaketti kipeästä ja vaietusta aiheesta.

Kohtukuolemaksi määritellään yli 22-viikkoisen sikiön kuolema, joka tapahtuu raskauden tai synnytyksen aikana. Suomessa kohtukuolemia tapahtuu vuosittain noin 200. Kätkytkuolemia tilastoidaan vuosittain 12, mutta silti kohtukuolema on suurelle yleisölle aiheena vieraampi.

Kohtukuolema.fi-sivujen tarkoitus on tarjota vauvansa menettäneille vanhemmille helppo väylä avun ja tuen löytämiseksi. Sivut tarjoavat neuvoja myös asiantuntijoille ja esimerkiksi neuvolan työntekijöille. Hankkeen taustalta löytyy joukko kohtukuoleman kokeneita äitejä.

Lähde: Kohtukuolema.fi

Lue lisää:

Kun synnytys pelottaa

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.