Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä | Terve.fi
Uutinen
Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä
Lue lisää aiheesta: Raskaus ja odotus

Iso-Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan brittipariskunnat uskovat moniin vanhan kansan tarinoihin yrittäessään tulla raskaaksi, kertoo Daily Mail.

Suosittuihin myytteihin kuuluu esimerkiksi greippimehun tai yskänlääkkeen juominen sekä rosmariinipensaan istuttaminen.

Jopa tänä päivänä jotkut lasta yrittävät naiset uskovat, että heillä on parempi mahdollisuus tulla raskaaksi, jos he välttävät minttua. Lisäksi he uskovat saavansa kaksoset syömällä jamssia.

Toiset taas pelkäävät, että mansikoiden syöminen tai hiirten näkeminen raskausaikana aiheuttaa lapselle syntymämerkkejä.

Erään taikauskon mukaan hopealahjoja antavat naiset tulevat raskaaksi.

Monet näistä neuvoista ovat peräisin vuosisatojen taka, mutta osa on myös saanut alkunsa nykyaikana, kuten se, että miesten kannattaisi käyttää boksereita pitääkseen sperman lämpötilan ihanteellisena.

Kyselyssä selvinnyt yllättävä seikka on se, että puolet siihen vastanneista pariskunnista ei ollut tietoinen kaikista raskaaksi tulemiseen liittyvistä perusfaktoista, kuten esimerkiksi siitä, milloin nainen on kaikista hedelmällisimmillään.

Tämän tietämättömyyden takia monet pariskunnat alkavat uskoa lapsettomuutensa johtuvan jostakin terveydellisestä ongelmasta.

Kirjoittaja
Johanna Rytkönen

Olen vuonna 2011 valmistunut, journalismiin suuntautunut medianomi. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa suomen kieltä ja työskentelen Terve Medialla freelance-verkkotoimittajana. Tavoitteenani on kirjoittaa hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman mielenkiintoisia uutisia, joista on apua ja hyötyä kaikille lukijoillemme. Vapaa-ajalla intohimojani ovat uiminen, sulkapallon pelaaminen, musiikki ja elokuvat.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Lapsi pitää pukea pakkasella lämpimämmin kuin aikuinen
Pienet lapset on puettava pakkasella lämpimämmin kuin aikuiset, koska he ovat pakkasen vaikutukselle paljon herkempiä kuin aikuiset. Lisäksi on...
Artikkeli
Alkuraskaus-tietopaketti
Raskaus alkaa munasolun hedelmöittymisestä. Täysiaikainen raskaus kestää 280 päivää eli 40 viikkoa siitä päivästä, kun viimeiset kuukautiset...
Artikkeli
Raskaus ja hiukset
Raskaus, tuo ihana aika naisen elämästä, jolloin vaaleanpunaiset lasit asettuvat nenälle ja kaikki on kertakaikkisen ihanaa. Olet kauneimmillasi,...
Artikkeli
Miten raskaus alkaa?
Kun siittiö ja munasolu kohtaavat toisensa, munasolu hedelmöittyy ja uuden yksilön kehittyminen voi alkaa. Hedelmöittyminen tapahtuu tavallisesti...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Kuvalähde: Kela & Annika Söderblom / Nana UittoKeltaista ja vihreää....
Artikkeli
Hyvä raskaudenaikainen ravitsemus takaa sekä äidin että sikiön hyvinvoinnin. Se...

Raskaus ja odotus - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset