Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä | Terve.fi
Uutinen
Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä
Lue lisää aiheesta: Raskaus ja Lapset, Raskaus ja odotus

Iso-Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan brittipariskunnat uskovat moniin vanhan kansan tarinoihin yrittäessään tulla raskaaksi, kertoo Daily Mail.

Suosittuihin myytteihin kuuluu esimerkiksi greippimehun tai yskänlääkkeen juominen sekä rosmariinipensaan istuttaminen.

Jopa tänä päivänä jotkut lasta yrittävät naiset uskovat, että heillä on parempi mahdollisuus tulla raskaaksi, jos he välttävät minttua. Lisäksi he uskovat saavansa kaksoset syömällä jamssia.

Toiset taas pelkäävät, että mansikoiden syöminen tai hiirten näkeminen raskausaikana aiheuttaa lapselle syntymämerkkejä.

Erään taikauskon mukaan hopealahjoja antavat naiset tulevat raskaaksi.

Monet näistä neuvoista ovat peräisin vuosisatojen taka, mutta osa on myös saanut alkunsa nykyaikana, kuten se, että miesten kannattaisi käyttää boksereita pitääkseen sperman lämpötilan ihanteellisena.

Kyselyssä selvinnyt yllättävä seikka on se, että puolet siihen vastanneista pariskunnista ei ollut tietoinen kaikista raskaaksi tulemiseen liittyvistä perusfaktoista, kuten esimerkiksi siitä, milloin nainen on kaikista hedelmällisimmillään.

Tämän tietämättömyyden takia monet pariskunnat alkavat uskoa lapsettomuutensa johtuvan jostakin terveydellisestä ongelmasta.

21.09.2012
Kirjoittaja
Johanna Rytkönen

Olen vuonna 2011 valmistunut, journalismiin suuntautunut medianomi. Työskentelen Terve Medialla freelancer-verkkotoimittajana. Tavoitteenani on kirjoittaa hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman mielenkiintoisia uutisia, joista on apua ja hyötyä kaikille lukijoillemme.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Lapsuus-tietopaketti
Lapsuus voidaan määritellä ajanjaksona vauvaiästä murrosiän alkamiseen.   Tyttöjen ja poikien fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja kielellinen...
Artikkeli
Osallistu kesäkuvakisaan Instagramissa!
Terve.fi:n Instagramin kesäkuvakisan ohjeet ja säännöt: Terve.fi järjestää Instagram-tilillään kesäkuvakilpailun. Kilpailussa on tarkoitus kuvata...
Artikkeli
Vauvan kehitys -tietopaketti
Lapsen, vauvan kehitys tapahtuu hurjalla nopeudella ja hyvin yksilöllisesti. Kaikki vauvat ovat uniikkeja ja saavuttavat eri kehitysvaiheet omaan...
Artikkeli
Miten raskaus alkaa?
Kun siittiö ja munasolu kohtaavat toisensa, munasolu hedelmöittyy ja uuden yksilön kehittyminen voi alkaa. Hedelmöittyminen tapahtuu tavallisesti...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Lapsen odottaminen voi olla raskasta  – sekä henkisesti että fyysisesti....
LT, lastentautien erikoislääkäri
Asiantuntija ei ole nyt paikalla

Raskaus ja Lapset - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset