Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä | Terve.fi
Uutinen
Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä
Lue lisää aiheesta: Raskaus ja Lapset, Raskaus ja odotus

Iso-Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan brittipariskunnat uskovat moniin vanhan kansan tarinoihin yrittäessään tulla raskaaksi, kertoo Daily Mail.

Suosittuihin myytteihin kuuluu esimerkiksi greippimehun tai yskänlääkkeen juominen sekä rosmariinipensaan istuttaminen.

Jopa tänä päivänä jotkut lasta yrittävät naiset uskovat, että heillä on parempi mahdollisuus tulla raskaaksi, jos he välttävät minttua. Lisäksi he uskovat saavansa kaksoset syömällä jamssia.

Toiset taas pelkäävät, että mansikoiden syöminen tai hiirten näkeminen raskausaikana aiheuttaa lapselle syntymämerkkejä.

Erään taikauskon mukaan hopealahjoja antavat naiset tulevat raskaaksi.

Monet näistä neuvoista ovat peräisin vuosisatojen taka, mutta osa on myös saanut alkunsa nykyaikana, kuten se, että miesten kannattaisi käyttää boksereita pitääkseen sperman lämpötilan ihanteellisena.

Kyselyssä selvinnyt yllättävä seikka on se, että puolet siihen vastanneista pariskunnista ei ollut tietoinen kaikista raskaaksi tulemiseen liittyvistä perusfaktoista, kuten esimerkiksi siitä, milloin nainen on kaikista hedelmällisimmillään.

Tämän tietämättömyyden takia monet pariskunnat alkavat uskoa lapsettomuutensa johtuvan jostakin terveydellisestä ongelmasta.

Kirjoittaja
Johanna Rytkönen

Olen vuonna 2011 valmistunut, journalismiin suuntautunut medianomi. Tällä hetkellä opiskelen yliopistossa suomen kieltä ja työskentelen Terve Medialla freelance-verkkotoimittajana. Tavoitteenani on kirjoittaa hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman mielenkiintoisia uutisia, joista on apua ja hyötyä kaikille lukijoillemme. Vapaa-ajalla intohimojani ovat uiminen, sulkapallon pelaaminen, musiikki ja elokuvat.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Kerro vinkkisi aineettomaan tai itsetehtyyn joululahjaan - Vastaajien kesken arvotaan kolme kosmetiikkasettiä!
Kerro vinkkisi itsetehtyyn tai aineettomaan joululahjaan - Vastaajien kesken arvotaan kolme kosmetiikkasettiä! Ihanimmat joululahjat eivät aina...
Artikkeli
Alkuraskaus-tietopaketti
Raskaus alkaa munasolun hedelmöittymisestä. Täysiaikainen raskaus kestää 280 päivää eli 40 viikkoa siitä päivästä, kun viimeiset kuukautiset...
Artikkeli
Lapsilisien maksupäivät vuonna 2015
Lapsilisät maksetaan vuonna 2015 seuraavasti: Tammikuun 23. päivä Helmikuun 26. päivä Maaliskuun 26. päivä Huhtikuun 24. päivä Toukokuun 26. päivä...
Artikkeli
Raskaus ja hiukset
Raskaus, tuo ihana aika naisen elämästä, jolloin vaaleanpunaiset lasit asettuvat nenälle ja kaikki on kertakaikkisen ihanaa. Olet kauneimmillasi,...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Viimeisimmät blogikirjoitukset