Greippimehu auttaa tulemaan raskaaksi? Näihin uskomuksiin britit luottavat yhä

Iso-Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan brittipariskunnat uskovat moniin vanhan kansan tarinoihin yrittäessään tulla raskaaksi, kertoo Daily Mail.

Suosittuihin myytteihin kuuluu esimerkiksi greippimehun tai yskänlääkkeen juominen sekä rosmariinipensaan istuttaminen.

Jopa tänä päivänä jotkut lasta yrittävät naiset uskovat, että heillä on parempi mahdollisuus tulla raskaaksi, jos he välttävät minttua. Lisäksi he uskovat saavansa kaksoset syömällä jamssia.

Toiset taas pelkäävät, että mansikoiden syöminen tai hiirten näkeminen raskausaikana aiheuttaa lapselle syntymämerkkejä.

Erään taikauskon mukaan hopealahjoja antavat naiset tulevat raskaaksi.

Monet näistä neuvoista ovat peräisin vuosisatojen taka, mutta osa on myös saanut alkunsa nykyaikana, kuten se, että miesten kannattaisi käyttää boksereita pitääkseen sperman lämpötilan ihanteellisena.

Kyselyssä selvinnyt yllättävä seikka on se, että puolet siihen vastanneista pariskunnista ei ollut tietoinen kaikista raskaaksi tulemiseen liittyvistä perusfaktoista, kuten esimerkiksi siitä, milloin nainen on kaikista hedelmällisimmillään.

Tämän tietämättömyyden takia monet pariskunnat alkavat uskoa lapsettomuutensa johtuvan jostakin terveydellisestä ongelmasta.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.