Rintamaidon sokerit edistävät vauvan terveyttä

Rintamaidon sokerit edistävät vauvan terveyttä, kun ne toimivat yhdessä suoliston normaaliflooran kanssa, kertoo Eurekalert.

Washington University School of Medicinen tutkijat tekivät yhteistyötä Afrikan Malawissa työskentelevien kollegojensa kanssa. Malawissa lähes puolet kaikista alle 5-vuotiaista lapsista kärsii kitukasvuisuudesta.

Tutkijat keräsivät pieniä rintamaitonäytteitä sekä normaali- että kitukasvuisten lasten äideiltä. He havaitsivat, että terveiden lasten äitien rintamaidossa oli paljon runsaammin aivojen kehitykseen yhdistettyä siaalihappoa kuin kitukasvuisten lasten äideillä.

Äidinmaidonkorvikkeita ja vauvanruokaa

Eläinkokeissa selvisi, että rintamaidon siaalihappo auttaa vauvan kehoa käyttämään ravintoaineet tehokkaammin ja edistää samalla kasvua.

Tutkijat toivovat, että tutkimuksessa saatu tieto auttaisi kehittämään parempia äidinmaidonkorvikkeita ja vauvanruokia lapsille, jotka ovat vaarassa jäädä kitukasvuisiksi. Heidän mukaansa on kuitenkin tutkittava vielä lisää, miten erilaiset bakteerit reagoivat yhdessä rintamaidon kanssa.

Lähde: Eurekalert

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.