E-pillerit voivat vaikuttaa yllättävästi miehen valintaan

Ehkäisypilleri on yksi suosituimmista naisten ehkäisykeinoista. Sillä on kuitenkin muitakin vaikutuksia kuin ehkäisy: tuoreen italialaistutkimuksen perusteella pillerit muuntavat naisen miesmakua.
 
Reutersin uutisen mukaan noin 60 miljoonaa e-pilleriä käyttävää naista ympäri maailman saattaa muuttaa unelmiensa miehen ominaisuuksia hormonaalisella ehkäisyllään. Tosin tutkimuksen 395 naisen otanta ei vielä välttämättä täysin kerro koko totuutta.
 
Firenzen yliopiston tutkimus nojaa aikaisempaan tutkimusnäyttöön, sillä aikaisemmissa tutkimuksissa on jo huomattu, että nainen haluaa maskuliinisemman miehen kuukautiskierronsa hedelmällisimpänä päivinä. Kun nainen aloittaa ehkäisypillerien käytön, estyy samalla ovulaatio ja miesmaku muuttuu.
 
Naiset arvioivat ensin unelmiensa miehen maskuliinisuutta mittaavassa kyselyssä ja sen arvioivat oman maskuliinisuutensa / feminiinisyytensä.  Tämän jälkeen osallistujat kertoivat, missä vaiheessa he kiertoaan olivat. 
 
Tutkijoille selvisi, että pillerittömät naiset pitivät selkeästi maskuliinisemmista miehistä kiertonsa hedelmällisimmässä vaiheessa (verrattuna ehkäisypillereitä syöviin naisiin). Vastaavasti e-pillereitä syöneet unelmien ”maskuliinisuuspiikkiä” ei nähty.
 
Tutkijaryhmä kuitenkin muistuttaa, että se, kuinka unelmien mies nähdään ja fantasioidaan, ei välttämättä näy arjessa. Yleensä kumppani valitaan loppujen lopuksi sopivuuden; hajun, käytöksen ja muunkin kuin ulkonäön perusteella.
 
 

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.