Alkoholi

OlutLasillisella (2dl) mietoa alkoholia on rentouttava ja verenpainetta alentava vaikutus, mutta tätä runsaammin käytettynä selkeästi sitä nostava. Myös krapulat ovat rankkoja stressitilanteita elimistölle.

Pitkäaikaisesti käytettynä alkoholi voi aiheuttaa haiman sairastumista. Sen seurauksena saattaa ilmetä sokeritauti, mikä selkeästi nopeuttaa valtimotaudin kehittymistä. Samaten sydämen vajaatoiminta ja sen seurauksena vaaralliset rytmihäiriöt saattavat lyhentää potilaan elinaikaa. Myös maksakirroosi on selkeä uhka krooniselle alkoholin käytölle.

Alkoholin liikakäyttö on kansansairaus, johon tulisi kiinnittää huomiota jokaisen yksilön kohdalla antamalla oikeaoppista alkoholivalistusta. Tunteiden tukahduttaminen alkoholin avulla voi johtaa vaikeaan riippuvuuteen. Tuska, ahdistus ja pahanolon tunteet tulisi työstää ammattiauttajan avustuksella, jolloin persoonallisuuden on mahdollisuus eheytyä. Apua tulisi hakea ajoissa tähän persoonallisuuden ja tunne-elämän häiriöön, koska mielenterveyden häiriöt voivat johtaa verenpaineen kohoamiseen.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.