Naiset liikkuvat vähemmän kuin miehet

aerobicUuden tutkimuksen mukaan naiset urheilevat ainoastaan 18 minuuttia päivässä kun miehen päivään kuuluu 30 minuuttia liikuntaa.

Tutkimukseen osallistuneista ihmisistä niillä, jotka urheilivat vähemmän kuin puoli tuntia päivässä, oli korkeampi metabolisen oireyhtymän riski. Metabolinen oireyhtymä on kokoelma oireita, jotka lisäävät mm. diabeteksen ja sydäntautien riskiä.

Tutkimukseen osallistui 1 000 yhdysvaltalaista ihmistä. Osallistujat käyttivät liikkeentunnistumia vyötäröllään vähintään neljän päivän ajan. Tutkimuksessa huomattiin naisilla olevan yleiseasti terveellisemmät elämäntavat, mutta he liikkuivat vähemmän. Vähäisen liikunnan takia naisten metabolisen oireyhtymän riski nousi merkittäväksi, kertoivat tutkijat.

Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvitetty, miksi naiset liikkuivat miehiä vähemmän, mutta tutkijat huomasivat nuorena opittujen käyttäytymismallien vaikuttavan aikuisuuden liikuntatapohin. Naisilla huomatttiin olevan myös vähemmän aikaa liikunnalle lastenhoidon takia.

Tutkijat huomauttivat, että aikuinen pystyy saamaan liikuntaa pienissä erissä pitkin päivää, jos hän keskittyy hyötyliikuntaan. Esimerkiksi portaiden valitseminen hissin sijaan lisää päivittäistä liikuntamäärääsi.

Lähde:

todayhealth.today.msnbc.msn.com

Lue lisää:
Kova liikunta ehkäisee metabolsita oireyhtymää
Myös työliikunta ehkäisee sydänkohtauksia
Liikunta heikentää lihavuusgeenin toimintaa

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Haluatko kuulla terveydenhuollon ammattilaisen mielipiteen tai uusia reseptin?

Verkkovastaanotolla (hinta 9,90 € Kela-korvauksen jälkeen) saat heti yhteyden paikalla olevaan asiantuntijaan pikaviestin tai videochatin välityksellä.

Mikäli et tarvitse vastausta heti, voit lähettää kysymyksen jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista. Kysy asiantuntijalta

Siirry verkkovastaanotolle

Lataa Meedocin sovellus

Get it on Google Play

Yhteistyössä Meedoc

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuoltoalan ammattilaisen vastaanotolle valitsemallesi lääkäriasemalle.

Ajan varaaminen palvelun kautta on maksutonta.

Ajanvaraukseen

Yhteistyössä Tohtorille.fi

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.