Naiset liikkuvat vähemmän kuin miehet | Terve.fi
Uutinen
Naiset liikkuvat vähemmän kuin miehet
Lue lisää aiheesta: Metabolinen oireyhtymä

aerobicUuden tutkimuksen mukaan naiset urheilevat ainoastaan 18 minuuttia päivässä kun miehen päivään kuuluu 30 minuuttia liikuntaa.

 

Tutkimukseen osallistuneista ihmisistä niillä, jotka urheilivat vähemmän kuin puoli tuntia päivässä, oli korkeampi metabolisen oireyhtymän riski. Metabolinen oireyhtymä on kokoelma oireita, jotka lisäävät mm. diabeteksen ja sydäntautien riskiä.

 

Tutkimukseen osallistui 1 000 yhdysvaltalaista ihmistä. Osallistujat käyttivät liikkeentunnistumia vyötäröllään vähintään neljän päivän ajan. Tutkimuksessa huomattiin naisilla olevan yleiseasti terveellisemmät elämäntavat, mutta he liikkuivat vähemmän. Vähäisen liikunnan takia naisten metabolisen oireyhtymän riski nousi merkittäväksi, kertoivat tutkijat.

 

Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvitetty, miksi naiset liikkuivat miehiä vähemmän, mutta tutkijat huomasivat nuorena opittujen käyttäytymismallien vaikuttavan aikuisuuden liikuntatapohin. Naisilla huomatttiin olevan myös vähemmän aikaa liikunnalle lastenhoidon takia.

 

Tutkijat huomauttivat, että aikuinen pystyy saamaan liikuntaa pienissä erissä pitkin päivää, jos hän keskittyy hyötyliikuntaan. Esimerkiksi portaiden valitseminen hissin sijaan lisää päivittäistä liikuntamäärääsi.

 

Lähde:

todayhealth.today.msnbc.msn.com

 

Lue lisää:
Kova liikunta ehkäisee metabolsita oireyhtymää
Myös työliikunta ehkäisee sydänkohtauksia
Liikunta heikentää lihavuusgeenin toimintaa

Kirjoittaja
Milka Krogerus

Olen koulutukseltani viittä vaille valmis medianomi. Olen työskennellyt reilun vuoden Terve Medialla hyvinvointitoimittajana, minkä lisäksi vastaan Harvard Medical Schoolin julkaisujen kääntämisestä. Kirjoituksillani yritän lisätä sekä omaa, että lukijoiden tietoutta hyvinvoinnista - sanan jokaisessa merkityksessä.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Lihavuus ja työkyky
Suomalaiset ovat lihoneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Lihavuus on yleistynyt kaikissa ikäryhmässä, ja erityisesti nuorten miesten keskuudessa...
Artikkeli
Metabolinen oireyhtymä
Metabolinen oireyhtymä (MBO) on useiden sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden rypäs, jossa niiden aiheuttama riski terveydelle on suurempi...
Artikkeli
Miesten hypoandrogenismi keski-iässä ennakoi metabolista oireyhtymää ja diabetesta
Hypoandrogenismi on yhdistetty metaboliseen oireyhtymään ja diabetekseen keski-ikäisillä miehillä, mutta sukupuolihormonien roolia tässä ei tunneta...
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Metabolinen oireyhtymä saattaa haitata sitä potevien nuorten järjenjuoksua ja...
Uutinen
Liikunnan terveyshyödyt saadakseen ei tarvitse alkaa himoliikkujaksi, mutta...

Viimeisimmät blogikirjoitukset