Vaivaavatko rakot? Kirurginen teippi pelastaa

Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tutkijat uskovat löytäneensä yksinkertaisen ja halvan keinon ehkäistä varsinkin pitkänmatkanjuoksijoita ja vaeltajia vaivaavia rakkoja, kertoo Washington News Wire.

Tämä keino on nimeltään kirurginen teippi, joka on eräänlaista ohutta ja haurasta paperista teippiä. Lääkäreiden mukaan tällainen teippi ehkäisee rakkoja paremmin kuin pulverit, antiperspirantit, voiteet ja laastarit.

Toimi ultramaratoonareillakin

Tutkijat testasivat kirurgista teippiä 128 juoksijalla, jotka osallistuivat 250 kilometrin seitsenpäiväiseen ultramaratoniin. Koulutetut lääkintäteknikot laittoivat teipit juoksijoille, jokaiselle vain toiseen jalkaan.

Juoksijoista 98 säästyi rakoilta siinä jalassa, johon teippiä oli laitettu. Sen sijaan 81 juoksijalle muodostui rakkoja siihen jalkaan, jossa teippiä ei ollut.

”Naurettavan helppoa ja halpaa”

– Tämä on tavallaan aika naurettavan helppo ja halpa keino ehkäistä rakkoja. Kuka tahansa voi ostaa kirurgista teippiä, eikä se maksa paljon. Lisäksi yksi teippirulla kestää vuoden tai kaksi, sanovat tutkijat.

Tutkijoiden mukaan teippi on myös riittävän ohutta, jotta se tuntuu mukavalta jalassa.

Suomessa kirurgista teippiä voi ostaa apteekeista.

Lähde: Washington News Wire

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.