Jalkahoitopalvelut

Jalkojen hoitoa tarjoavat jalkaterapeutit (AMK-tutkinto), rekisteröidyt jalkojenhoitajat, jalkojen hoidon toisen asteen ammattitutkinnon suorittaneet, kosmetologit, estenomit (AMK-tutkinto), fysioterapeutit, vyöhyketerapeutit, hierojat ja osa luontaishoitajista. Suuri osa heistä toimii yksityissektorin palveluksessa ja julkisessa terveydenhuollossa resursseja on lähinnä diabeetikoille sekä osalle reumaa ja alaraajan verenkiertohäiriötä sairastavista.

Perusterveiden ihmisten kynnet, joissa ei ole infektiota, voi hoitaa kosmetologi tai estonomi. Heidän tulee tarpeen tullen myös osata tunnistaa iho- ja kynsiongelmat ja lähettää tarvittaessa jatkohoitoon jalkaterapeutille. Toisen asteen jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittaneet osaavat hoitaa kynsi- ja pehmytkudosongelmia.

Jalkaongelmia hoitavat myös sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, lähihoitajat, fysioterapeutit ja lääkärit. Heidän peruskoulutuksestaan kuitenkin yleensä puuttuu jalkojenhoidon ja jalkaongelmien tunnistamis- ja hoitoperiaatekoulutus, joka taas jalkaterapeuteilla (AMK-tutkinto) on. Heidän tehtäviinsä kuuluu alaraajojen toimintojen arviointi, terveyttä edistävä jalkaterapia, iho- ja kynsiongelmien hoito, jalkaterän apuvälineterapia sekä alaraajojen toimintoja tukevat terapiat ja jalkaterapian kehittäminen.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.