Aerobic ja step jumppa

Aerobic-tunteja on sisällöltään erilaisia. Osa on vauhdikkaita, tanssillisiakin tunteja, joissa opetellaan erilaisia askelsarjoja. Toisilla tunneilla askelsarjojen osuus on pienempi, jolloin tunnilla keskitytään tekemään enemmän lihaskuntoharjoituksia esimerkiksi painojen ja kuminauhojen avulla.

Step-jumppa on penkille askeltamista musiikin tahdissa. Step-tunteja on eritasoisia: alkeisstep sopii aloittelevalle ja monimutkaisempia askelsarjoja sisältävä step-tunti edistyneemmille kuntoilijoille. Step-tunnin tehokkuutta voi halutessaan lisätä nostamalla laudan korkeutta ja lisäämällä harjoituksiin hyppyjä.

Circuit training -tunti on puolestaan kuntopiiri, joka ei sisällä askelsarjoja. Circuit-tunnilla kierretään suorituspisteeltä toiselle ja kehitetään sekä lihasvoimaa että aerobista kuntoa. Tunti sopii monenkuntoisille, koska jokainen voi itse säädellä kuormituksen määrää ja vauhtia.

Eri tuntien sisällöistä kannattaa kysyä lisää aerobic-ohjaajilta.

Hyödyt

Aerobic ja step -jumppa ovat aerobisia, runsaasti happea kuluttavia liikuntamuotoja. Ne kehittävät tehokkaasti kestävyyttä. Ne sisältävät nopeita suunnan muutoksia ja hyppyjä ja yhdistettynä kuntosaliharjoitteluun ovat siten myös oivallista liikuntaa luustolle. Aerobic ja step kuluttavat myös paljon energiaa, keskimäärin 300 kcal puolessa tunnissa.

Huomioitavaa

Nämä liikuntalajit vaativat melko hyvää kuntoa ja jonkin verran opettelua. Nivelet ja lihaksisto joutuvat melko kovalle koetukselle, joten hyvä alku- ja loppuvenyttely ovat erityisen tärkeitä loukkaantumisten estämiseksi.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.