Yleistä liikunnan eri muodoista

Kukaan ei varmasti enää kiistä liikunnan vaikutuksia terveyteen ja fyysiseen sekä psyykkiseen hyvinvointiin? Säännöllinen liikunta ennaltaehkäisee monia sairauksia, toimii aktiivisena kuntoutuskeinona, purkaa ja auttaa hallitsemaan stressiä, lisää vireyttä, energisyyttä ja työhyvinvointia sekä parantaa suoritus- ja toimintakykyä sekä elämänlaatua. Edellisten syiden lisäksi liikkua kannattaa myös siksi, että se pitää kehon solakkana, jäntevänä ja lihakset vetreinä.

Vaikka säännöllisen liikunnan ja terveiden elämäntapojen positiiviset vaikutukset ovatkin hyvin tiedossa, liikkuvat ihmiset silti liian vähän terveyttä edistääkseen. Uusimpien terveysliikuntakriteerin mukaan vain reilu kolmannes suomalaisesta aikuisväestöstä liikkuu terveytensä näkökulmasta riittävästi. Toisin sanottuna reilut kaksi miljoonaa suomalaista aikuista edistäisi terveyttään liikkumalla säännöllisemmin ja monipuolisemminn!

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.