Science Daily: Yksi minuutti urheilua päivässä auttaa luuston terveyteen

Tutkimuksen mukaan naisten luuston terveys voi parantua, jos päivässä harrastetaan tehokasta urheilua minuutista kahteen minuuttiin, kertoo Science Daily.

Naisilla, jotka harjoittelivat minuutista kahteen korkean intensiteetin liikuntaa, kuten lyhyitä juoksupysähdyksiä, oli 4 prosenttia parempi luustonterveys verrattuna heihin, jotka treenasivat alle minuutin.

Exeterin ja Leicesterin yliopistojen yhteistutkimuksessa hyödynnettiin Yhdistyneen kuningaskunnan biobankin tietoja. Tutkijat vertailivat yli 2500:n naisen aktiivisuustasoja ja luustonterveyttä.

– Korkean intensiteetin, painonhallinnan ja paremman luuston terveyden välillä on selvä yhteys, sanoo päätutkija, tohtori Victoria Stiles Leicesterin yliopistosta Science Dailyn uutisessa.

Lisää muutama juoksuaskel kävelylenkkiisi

Tutkimuksessa on kuitenkin epäselvyyttä sen suhteen, vaikuttaako parempaan luustonterveyteen korkean intensiteetin fyysinen aktiivisuus vai se, että he, joiden luustonterveys on parempi, harjoittelevat yleensäkin korkealla intensiteetillä.

– Näyttää kuitenkin siltä, että vain 1–2 minuuttia juoksua päivässä on hyväksi luuston terveydelle, sanoo Stiles Science Dailylle.

Tutkijat suosittelevat lisäämään muutaman juoksuaskeleen tavanomaisen kävelylenkin joukkoon. Hyvä luuston terveys edistää terveyttä, ehkäisee osteoporoosin syntymistä ja vähentää murtumien riskiä vanhemmalla iällä.

Lähde:

Science Daily 18.7.2017

Lue lisää:

Miten saada liikunta joka päiväiseksi rutiiniksi? Lue vinkit

Vähäinenkin liikunta tekee hyvää – jo 15 minuuttia päivässä edistää terveyttä

Pidä huolta luistasi

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.