Miten alkoholin juominen vaikuttaa treenamiseen? | Terve.fi
Artikkeli
Miten alkoholin juominen vaikuttaa treenamiseen?
Lue lisää aiheesta: Liikkujan energia

Alkoholi vaikuttaa kehoon monilla eri tavoilla, joista suurin osa on huonoja. Vaikka alkoholin suurimmat vaikutukset ovat suoria, voi alkoholi vaikuttaa negatiivisesti myös muilla tavoin. Se voi jopa vaikeuttaa ja vaarantaa päivittäistä treeniäsi. Women’s Health Magazine listasi tavat , joilla alkoholi voi pilata treenisi.

1. Hidastunut palautuminen

Kova liikunta kuluttaa elimistön glykogeenivarastoja, eli hiilihydraatteja, jotka sijaitsevat lihaksissa ja maksassa. Tämä johtaa lihasten väsymiseen ja lievään vahingoittumiseen, minkä jälkeen lihakset tarvitsevat aikaa palautua.

Alkoholi korvaa elimistön hiilihydraatteja ja vähentää glykogeenivarastoja jopa kahdeksaksi tunniksi.  Jos haluat korjata vahingon niin syö jotain proteiini- ja hiilihydraattipitoista ennen kuin suuntaat baariin.

2. Lihominen

Alkoholissa ei ainoastaan ole ylimääräisiä ja turhia kaloreita, se myös sotkee aineenvaihduntasi. Jos elimistössäsi on alkoholia, elimistö keskittyy polttamaan sen pois, mikä vie tilaa rasvan polttamiselta. Alkoholin käyttö myös nostaa stressihormonitasoja, mikä lisää rasvan varastoitumista kehoon.

3. Huonot unet

Lihakset palautuvat parhaiten unen aikana. Alkoholi tunnetusti huonontaa unenlaatua, mikä siis estää palautumista entisestään. Naisilla alkoholi vähentää keskimäärin 30 minuuttia yöunista. Huonot unet myös vähentävät kasvuhormonin tuotantoa parhaimmillaan jopa 70%. Kasvuhormoni puolestaan on suuri tekijä lihasten kehityksessä.

4. Ravinnon ja nesteen puute

Alkoholi ärsyttää vatsan limakalvoja, mikä taas saattaa vaikeuttaa ravinteiden imeytymistä elimistöön. Tämän lisäksi alkoholi poistaa kehosta nestettä. Jopa 2%:n nestehukka vaikeuttaa kestävyysharjoittelua.

Kirjoittaja
Milka Krogerus

Olen koulutukseltani viittä vaille valmis medianomi. Olen työskennellyt reilun vuoden Terve Medialla hyvinvointitoimittajana, minkä lisäksi vastaan Harvard Medical Schoolin julkaisujen kääntämisestä. Kirjoituksillani yritän lisätä sekä omaa, että lukijoiden tietoutta hyvinvoinnista - sanan jokaisessa merkityksessä.

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
5 ravintovinkkiä tehokkaaseen urheilusuoritukseen
Ravinnolla on suuri vaikutus siihen, kuinka tehokkaisiin urheilusuorituksiin pystyy, muistuttaa Bodybuilding.com:in artikkeli. Ota haltuun nämä...
Artikkeli
Liikunnan jälkeen
Liikunnan jälkeinen hyvän olon tunne on tuttu juttu useimmille liikunnan harrastajille. Keskushermostotasolla hyvän olon tunnetta aiheuttavien...
Artikkeli
Näin saat lisää energiaa likkumiseen!
Tämä ei ole painonpudotusviikko, vaan esimerkkiviikko painoaan tarkkailevalle kuntoliikkujalle tuomaan oikeanlaista energiaa harjoitteluun. Viikon...
Artikkeli
Liikkujan ravinto: Kehity syömällä oikein!
Liikkujan kehittymisen peruspilareihin kuuluu monipuolinen ja riittävä ravinto harjoittelun ja levon lisäksi. Jos joku näistä osa-alueista jää...

Viimeisimmät keskustelut

Artikkeli
Lihaskuntoharjoittelun rooli energiankulutuksessa on harjoittelun luonteesta...
Artikkeli
Jos lihakset rakennettaisiin makkarasta ja oluesta, suomalaisilla miehillä ei...

Liikkujan energia - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset