Vauvan ihonhoito

vauvan ihonhoito vauvaVastasyntyneen iho on ohut ja ihon solut ovat heikosti kiinni toisissaan. Hikirauhaset ovat kehittymättömät ja hikoilu on vähäistä. Tämän vuoksi iho on herkkä ulkoisille ärsykkeille.

Vastasyntyneen iho alkaa hilseillä 1-2 vuorokauden iässä, ja tähän voi liittyä näppylöitä. Kuivaa hilseilevää ihoa voidaan hoitaa perusvoiteilla ja lastenöljyillä. Vaipat ja vaatetus voivat myös aiheuttaa vauvan iholle punoitusta ja karheutta. Näille alueille ja taipeisiin voidaan hoitojen yhteydessä ja pesun jälkeen käyttää perusvoiteita.
Iho kärsii liiallisesta pesusta. Vastasyntyneen kylvetys 1-2 kertaa viikossa riittää, eikä siinä yleensä tarvita pesuaineita, kunhan alapää pestään ja kuivataan hyvin ulostamisen jälkeen. Kuivaihoista vauvaa tulee kylvettää harvemmin ja kylpyveteen on hyvä lisätä kylpyöljyä.
Vauvaikäiset sietävät saunan kuumuutta huonosti. Minuutin - parin jaksoa lauteilla ei yleensä kannata ylittää, jos lapsi tuntuu ylipäätään saunassa viihtyvän.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.