Miehen painolla on vaikutusta siittiöiden kehittymiseen

Tanskalaistutkijoiden mukaan miehen paino vaikuttaa siihen tietoon, joka kulkeutuu hänen spermansa mukana. Tämä voi altistaa miehen lapset liikalihavuudelle, uutisoi BBC.

Tutkimuksen mukaan hoikilla ja liikalihavilla miehillä on erilaiset epigeneettiset markkerit, mikä saattaa muuttaa geenien toimintaa.

– Kun nainen on raskaana, hänen on pidettävä huolta itsestään. Tutkimustuloksemme viittaavat siihen, että myös miesten pitäisi kiinnittää huomiota terveyteensä, kommentoi tutkimusta johtanut lääkäri Romain Barres.

Muutokset selkeitä

Tutkimuksessa tarkasteltiin kuuden lihavuusleikkaukseen osallistuvan miehen spermaa. Spermaa tutkittiin ennen leikkausta, viikko sen jälkeen ja kolmannen kerran vuosi leikkauksen jälkeen. Barresin mukaan muutokset spermassa olivat selkeät viikon ja vuoden kuluttua leikkauksesta.

– Vaikka siittiöiden geneettinen rakenne pysyi samana, niissä oli nähtävissä epigeneettisiä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa tapaan, jolla geenit ilmaisevat itseään kehossa.

Barresin löytämät epigeneettiset muutokset ovat yhteydessä sellaisiin geeneihin, joilla on rooli ruokahalun säätelyssä sekä aivojen kehittymisessä.

Lähde: BBC

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.