Onko laihduttaminen sittenkään terveellistä?

Käsi pystyyn, kuinka moni laihduttaa? Moniko laihduttaa terveydellisistä syistä, vai siksi ettei halua olla lihava? Moniko meistä voi myös tunnustaa, että nykyaikaisten paineiden alla todella pitää siitä, mitä näkee peilistä. Laihuuden ihannoinnista ja lihavuuden välttelystä voi kuitenkin tulla vaarallinen pakkomielle. Livewell360.com -sivustolla kauneuden ja terveyden asiantuntija Kat Kim kertoo, miksi kannattaisi tuulettaa ajatuksia tästäkin asiasta.

Kimin mukaan oman kehonkuvan muokkaaminen alkaa viedä sitä enemmän aikaa, mitä enemmän peilikuva ahdistaa. Aloitetaan tehotreenit, ruokavalio muokataan uusiksi ja ollaan tietoisia itsestään koko ajan. Voiko tällainen olla terveellistä? Usein elämäntaparemontti ryhtyykin tuottamaan tuloksia. Usein käy kuitenkin niin, että into lopahtaa, ja kaikki menetetyt kilot tulevat takaisin korkojen kera.

Kaikki hyvät aikeet laihtua saattavat kuitenkin kääntyä meitä itseämme vastaan. Kun jatkuvasti tarkkailee itseään, ja kiinnittää huomiota itselleen epäedullisiin asioihin, se alkaa nakertaa itsetuntoa ja itseinho on läsnä yhä enemmän. Lopulta elämästä alkaa huomata enemmän vain negatiivisia asioita.

Moni luottaa siihen, että oma elämä muuttuu paremmaksi, kun laihtuu. Moni ajattelee, että kun onnistuu luopumaan herkuista ja elää tiukalla itsekurilla, elämä muuttuu paremmaksi. Mutta ihmismieli on rakennettu siten, että osa meistä kaipaa sitä, mitä ei saa. Lopulta elämästä alkaa huomata juuri sen, mistä yrittää kieltäytyä. Ja tämä kierre saattaa saada henkisen voinnin huonommaksi.

Kim kirjoittaa, että jokaisen olisi hyvä miettiä, miksi haluaa laihtua. Jos kyse on ulkoisista paineista, kannattaisiko harkita uudemman kerran, ja keskittyä sen sijaan hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Kimin mielestä tulisi keskittyä enemmän siihen, miltä uusi olo tuntuisi itsestä. Jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä siihen, mitä itse haluaa, kuin siihen mitä ei halua.

Kim neuvoo, että jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä asian positiivisiin puoliin. Näin jaksaa paremmin toteuttaa elämäntapamuutosta. Tuloksetkin paranevat, kun ne on saavutettu positiivisemmalla asenteella.

2 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Kommentit

Vierailija (ei varmistettu)
Minä laihduin kesän aikana 7kg enkä muuttanut ruokavaliota. Irrottaiduin vaan sohvan nurkasta ja liikuin. Ei siis pelkkää urheilua vaan ihan mitä vaan kunhan en ole sohvalla! Myös otin ruuassa moton "kaikkea kohtuudella" eli pienensin hieman annoskokoja. Olen iloinen laihtumisestani, sillä en pidä itsestäni vaateostoksilla. Nyt olen löytänyt hyvän keinon tiputtaa painoa, eikä minun tarvitse laskeskella kaloreita, tai miettiä että saanko syödä nyt sen himoitsemani kebab-annoksen.
Vierailija (ei varmistettu)
Väärin laihtuminen vähentää rajusti turhien lääkkeiden syöntiä. Moni pääsee väärin laihtumalla täysin eroon sv-lääkkeistä, DBII-lääkkeistä jne. Näin ei saa tehdä, koska tämä vaarantaa puolueettominakin pidettyjen tutkijoiden ja viranomaisten teollisuudelta saamat tutkimusapurahat ja palkinnot.

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.