Onko laihduttaminen sittenkään terveellistä? | Terve.fi
Uutinen
Onko laihduttaminen sittenkään terveellistä?
Lue lisää aiheesta: Ravinto ja Painonhallinta, Laihdutus

Käsi pystyyn, kuinka moni laihduttaa? Moniko laihduttaa terveydellisistä syistä, vai siksi ettei halua olla lihava? Moniko meistä voi myös tunnustaa, että nykyaikaisten paineiden alla todella pitää siitä, mitä näkee peilistä. Laihuuden ihannoinnista ja lihavuuden välttelystä voi kuitenkin tulla vaarallinen pakkomielle. Livewell360.com -sivustolla kauneuden ja terveyden asiantuntija Kat Kim kertoo, miksi kannattaisi tuulettaa ajatuksia tästäkin asiasta.

Kimin mukaan oman kehonkuvan muokkaaminen alkaa viedä sitä enemmän aikaa, mitä enemmän peilikuva ahdistaa. Aloitetaan tehotreenit, ruokavalio muokataan uusiksi ja ollaan tietoisia itsestään koko ajan. Voiko tällainen olla terveellistä? Usein elämäntaparemontti ryhtyykin tuottamaan tuloksia. Usein käy kuitenkin niin, että into lopahtaa, ja kaikki menetetyt kilot tulevat takaisin korkojen kera.

Kaikki hyvät aikeet laihtua saattavat kuitenkin kääntyä meitä itseämme vastaan. Kun jatkuvasti tarkkailee itseään, ja kiinnittää huomiota itselleen epäedullisiin asioihin, se alkaa nakertaa itsetuntoa ja itseinho on läsnä yhä enemmän. Lopulta elämästä alkaa huomata enemmän vain negatiivisia asioita.

Moni luottaa siihen, että oma elämä muuttuu paremmaksi, kun laihtuu. Moni ajattelee, että kun onnistuu luopumaan herkuista ja elää tiukalla itsekurilla, elämä muuttuu paremmaksi. Mutta ihmismieli on rakennettu siten, että osa meistä kaipaa sitä, mitä ei saa. Lopulta elämästä alkaa huomata juuri sen, mistä yrittää kieltäytyä. Ja tämä kierre saattaa saada henkisen voinnin huonommaksi.

Kim kirjoittaa, että jokaisen olisi hyvä miettiä, miksi haluaa laihtua. Jos kyse on ulkoisista paineista, kannattaisiko harkita uudemman kerran, ja keskittyä sen sijaan hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Kimin mielestä tulisi keskittyä enemmän siihen, miltä uusi olo tuntuisi itsestä. Jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä siihen, mitä itse haluaa, kuin siihen mitä ei halua.

Kim neuvoo, että jokaisen laihduttajan kannattaisi keskittyä asian positiivisiin puoliin. Näin jaksaa paremmin toteuttaa elämäntapamuutosta. Tuloksetkin paranevat, kun ne on saavutettu positiivisemmalla asenteella.

Kirjoittaja
Kaisa Kakko

Olen medianomi (AMK) vuosimallia 2011, freelancer sekä aktiivinen pöytälaatikkokirjailija. Terve Median kirjoittajana olen ollut vuodesta 2010. Terveyttäni ylläpitävät perhe, musiikki, ulkoilu, elokuvat sekä inspiroivat asiat. 

Jaa artikkeli: 
Artikkeli
Syötkö liian nopeasti? Hidasta tahtia näillä 4 tavalla
Jos olet tottunut ahmimaan ruokasi hirveällä vauhdilla, kannattaisi opetella hidastamaan tahtia. Kun syö liian nopeasti, ei ehdi huomata...
Artikkeli
Näin käy, jos syö avokadoja päivittäin
Avokadot ovat melkoisia luonnonoikkuja. Niiden pehmeän kermainen maku ja koostumus kun ovat kaikkea muuta kuin mihin hedelmissä on totuttu....
Artikkeli
D-vitamiini: Voiko D-vitamiinia saada liikaa?
Laillistettu ravitsemusterapeutti Eija Orreveteläinen toteaa, että D-vitamiini on saatava ruoasta tai ravintolisistä, mikäli iholle kohdistuva...
Artikkeli
Tunnetko jokamiehen oikeudet? Poimi näitä superfoodeja ilmaiseksi
Gojimarjat, chiasiemenet, spirulina, chlorella... Superfoodiksi eli superruuaksi nimitetään erityisen ravinnetiheää ruokaa. Superruuasta puhuttaessa...

Kommentit

Minä laihduin kesän aikana 7kg enkä muuttanut ruokavaliota. Irrottaiduin vaan sohvan nurkasta ja liikuin. Ei siis pelkkää urheilua vaan ihan mitä vaan kunhan en ole sohvalla! Myös otin ruuassa moton "kaikkea kohtuudella" eli pienensin hieman annoskokoja. Olen iloinen laihtumisestani, sillä en pidä itsestäni vaateostoksilla. Nyt olen löytänyt hyvän keinon tiputtaa painoa, eikä minun tarvitse laskeskella kaloreita, tai miettiä että saanko syödä nyt sen himoitsemani kebab-annoksen.
Väärin laihtuminen vähentää rajusti turhien lääkkeiden syöntiä. Moni pääsee väärin laihtumalla täysin eroon sv-lääkkeistä, DBII-lääkkeistä jne. Näin ei saa tehdä, koska tämä vaarantaa puolueettominakin pidettyjen tutkijoiden ja viranomaisten teollisuudelta saamat tutkimusapurahat ja palkinnot.
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.

Viimeisimmät keskustelut

Uutinen
Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee sokerin käytön vähentämistä puoleen...
Artikkeli
Jos olet tottunut ahmimaan ruokasi hirveällä vauhdilla, kannattaisi opetella...

Ravinto ja Painonhallinta - Viimeisimmät uutiset

Viimeisimmät blogikirjoitukset