NALTREXON ACCORD

ALKOHOLI- JA HUUMEVIEROITUSLÄÄKKEET Accord Healthcare Oy N07BB04

Vaikuttava aine

Naltreksoni.

Käyttötarkoitus

Opiaatti- tai alkoholiriippuvuudesta vieroittautumisen tukihoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera. Tabletti voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Naltreksoni estää opiaattien sitoutumista vaikutuskohtiinsa hermostossa ja tukee potilaan pidättäytymistä opiaateista. Tarkkaa vaikutustapaa alkoholismin hoidossa ei tunneta. Lääke ei synnytä vastenmielisyyttä alkoholia kohtaan, mutta se hillitsee hallitsemattoman juomisen riskiä pienenkin alkoholimäärän nauttimisen jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, unihäiriöt, levottomuus, hermostuneisuus, vatsaoireet ja pahoinvointi, nivel- ja lihaskivut sekä voimattomuus. Joskus voi esiintyä myös esimerkiksi huimausta, hikoilua, ummetusta tai ihottumaa. Naltreksoni voi heikentää ajokykyä ja koneiden käyttökykyä. Hoidon aikana ei saa ottaa voimakkaita, opiaattiryhmän kipulääkkeitä. Opiaatteja voi olla myös yskänlääkkeissä, flunssalääkkeissä ja ripulilääkkeissä.

Raskaus ja imetys

Käyttöä raskauden tai imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Ei erityisvaatimuksia, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä alle 25 °C:ssä.

Ulkonäkö

Keltaisen värinen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja toisella puolella ei mitään merkintää.

tabletti, kalvopäällysteinen 50 mg 28 fol 46.83 Reseptilääke Rajoitetusti peruskorvattava. Rajoitetusti peruskorvattava erillisselvityksen perusteella (merkittävät ja kalliit lääkkeet).