PRECOSA

MUUT VATSA- JA SUOLISTOSAIRAUKSIEN LÄÄKKEET ALGOL PHARMA A07FA02

Vaikuttava aine

Saccharomyces boulardii -hiivasieni

Käyttötarkoitus

Ripulin hoito. Lisäksi antibiooteista aiheutuvan sekä matkoilla ilmenevän ripulin ehkäisy.

Annostus

Tavanomainen annos aikuisille on kaksi kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä neljä kapselia tai annospussia päivässä. Lapsille suositellaan yhtä kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä kaksi kapselia tai annospussia päivässä.Antibioottiripulin ehkäisyyn probioottihoito aloitetaan yleensä 2-3 päivän kuluessa antibiootin aloittamisesta ja jatketaan vähintään 3 päivää ja enintään 4 viikkoa antibioottikuurin päättymisen jälkeen. Ripulin ehkäisyyn esimerkiksi matkoilla probioottihoito aloitetaan pari päivää ennen matkaa ja jatketaan koko matkan ajan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään nesteen kera. Tarvittaessa kapselit voidaan avata ja sisältö sekoittaa ruokaan tai juomaan. Annospussissa oleva jauhe sekoitetaan nesteeseen tai sirotellaan ruokaan. Sitä ei saa sekoittaa jääkylmiin eikä kuumiin juomiin.Ripuli moninkertaistaa luontaisen nestetarpeen. Ripulitaudin aikana pitää juoda runsaasti nesteitä, esimerkiksi vettä, teetä, laimeaa mehua tai apteekista saatavia elimistön kuivumisen ehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettuja liuoksia.

Vaikutustapa

Saccharomyces boulardii -hiivasieni kuuluu probiootteihin, jotka ovat pieneliöitä eli mikrobeja, kuten esimerkiksi maitohappobakteerit.Probiootit tasapainottavat suolistossa normaalisti olevia bakteerikantoja ja estävät bakteerien haitallisia vaikutuksia suolen limakalvolla. Tämä lievittää ripulia tai vähentää sen ilmaantumista. Probiootit kulkeutuvat suoliston läpi eivätkä imeydy suolistosta elimistöön.

Haittavaikutukset

Valmiste ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Kapseli: Lasipurkki: Säilytä alle 25 °C. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Läpipainopakkaus: Ei erityisiä säilytysolosuhteita, eli voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).
Jauhe: Säilytä alle 25 °C. Säilytettävä alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojaamiseksi.

Ulkonäkö

Kapseli: valkoinen liivatekapseli
Jauhe: beigen värinen jauhe.