ASPIRIN CARDIO

VALTIMOTUKOSTEN EHKÄISYLÄÄKKEET BAYER B01AC06

Vaikuttava aine

asetyylisalisyylihappo

Käyttötarkoitus

Veritulppien syntymisen ehkäisy sydämen ja aivojen verisuonissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallinen annos on 1-3 tablettia päivässä. Lääke on yleensä tarkoitettu pitkäaikaiseen, säännölliseen käyttöön.

Lääkkeen ottaminen

Suolistossa hajoavat enterotabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera. Muiden särky- ja kipulääkkeiden käytöstä pitää keskustella lääkärin kanssa. Säilytettävä läpipainopakkauksessa käyttöön saakka.

Vaikutustapa

Asetyylisalisyylihappo estää veren hyytymiseen osallistuvien verihiutaleiden toimintaa. Tämän seurauksena veren hyytyminen hidastuu ja veritulppien vaara vähenee.

Haittavaikutukset

Asetyylisalisyylihappo voi aiheuttaa ylävatsakipuja ja pahoinvointia. Etenkin suurina annoksina asetyylisalisyylihappo saattaa aiheuttaa haavaumia mahalaukun limakalvolle. Lääkettä käytetään varoen, jos on maha- ja pohjukaissuolivaivoja tai muita ruoansulatuskanavan sairauksia. Lääke lisää verenvuottaipumusta. Asetyylisalisyylihappo voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai pahentaa astman oireita. Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C . Alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä tabletti.