Muisti

Hei! Ongelma on, että unohdan sovitut ajat ja en osaa aina mennä käymissäni paikoissa  esim lasteni luona eri kaupungissa. Minua on alkanut kiukuttaa kun en enää kykene muistamaan sovittuja juttuja. En muista esim eilisen puhumattakaan viikko takasin tapahtuneita asioita. Töissä pitää laittaa heti kaiki lapulle jotta muistaa tärkeitä asioita. Olen hoitotyössä ! Läheiset nauraa mulle !

Ari Rosenvall

Ari Rosenvall vastaa

yleislääketieteen erikoislääkäri, vastaava lääkäri

Kiitos kysymyksestäsi!

Koska asia jo selvästi haittaa Sinua, kannattaa se ilman muuta tutkia. Jos olet alle 55-vuotias, ei iäkkäämmille tarkoitettu CERAD-tehtäväsarja välttämättä auta asian selvittelyssä.  Jos Sinulla on mahdollisuus käyttää työterveyshuollon palveluita, kannattaa käykdä siellä keskustelemassa tilanteesta ja jos ei löydy ilmeisiä muistia ja keskittymistä heikentäviä tekijöitä, jotka voidaan hoitaa kuntoon, jatketaan selvittelyä usein neuropsykologisella tutkimuksella ja sitten edelleen neurologin tarkastuksella.  Kohdallasi voi hyvin olla sellainen syy/sellaisia syitä, jotka voidaan sitten helposti hoitaa kuntoon, kun ne ensin löydetään.

Jos olet eläkeiän kynnyksellä tai jo eläkeiässä, voidaan muistihoitajan tai psykologin tai lääkärin tekemää CERAD-testiä käyttää alkuselvittelyissä.

Ystävällisin terveisin,

Ari Rosenvall

Kysy asiantuntijalta

Kysymyksen esittäminen vaatii kirjautumisen.

Kirjaudu sisään