Ala hyvinvoinnin asiantuntijaksi netissä!

Terve.fi-palvelun tuottaja Oma Terveys Oy ylläpitää sivustollaan Kysy asiantuntijalta -palvelua, jossa terveys- ja hyvinvointialojen ammattilaiset vastaavat ilmaiseksi tai maksua vastaan käyttäjien kysymyksiin. Palvelu on ollut käytössä 15 vuotta ja sisältää yli 30 000 vastattua kysymystä.

Haemme uusia ihmisiä koko ajan kasvavaan asiantuntijajoukkoon. Olisitko sinä kiinnostunut alkamaan hyvinvointiasiantuntijaksi internetissä?

Alla kerromme pähkinänkuoressa, mistä palvelussa oikein on kysymys, kuinka se toimii ja miten asiantuntijat vastaavat käyttäjien kysymyksiin.

Mistä Kysy asiantuntijalta -palvelussa on kysymys?

Käyttäjille tarjotaan mahdollisuus esittää kysymys eri alojen ammattilaisille. Käyttäjä maksaa asiantuntijalle henkilökohtaisesta vastauksesta, mikäli asiantuntija perii hintaa vastauksesta.

Mitä asiantuntijoilta kysytään?

Esimerkiksi:

Lääkärit:

Lääkärille esitetty kysymys voi käsitellä oireiden ilmenemistä ja huolta siitä, tulisiko oireiden takia hakeutua tarkempiin tutkimuksiin. Osa käyttäjistä on saanut diagnoosin ja hakee "toisen lääkärin" mielipidettä tutkimuksista ja hoidosta. Kroonikkopotilaita kiinnostaa muun muassa lääkitys, taudin eteneminen ja seurannassa tehtävät tutkimukset.

Personal trainerit:

Personal trainerilta voidaan kysyä esimerkiksi liikuntalajeista, niiden tehokkuudesta tai oikeanlaisesta treenaamisesta.

Ravintoterapeutit:

Ravintoterapeutti puolestaan voi vastata esimerkiksi ravintoon, painonhallintaan, energiansaantiin, dieetteihin tai erikoisruokavalioihin liittyvistä asioista.

Pääasiassa asiantuntija saa kysymyksiä niistä osa-alueista, jotka hän on erikoisalakseen ja osaamisekseen esittelytekstissä kertonut. Asiantuntija itse määrittelee, että mihin aihealueihin liittyviin kysymyksiin hän vastaa.

Näin se toimii:

Esiinnyt nimelläsi, kuvallasi ja pätevyystiedoillasi tuottamassamme internet-palvelussa. Palveluiden käyttäjät esittävät sinulle oman erikoisalasi ja osaamisesi mukaisia kysymyksiä.
Saat sähköpostiisi automaattisen ilmoituksen sinulle esitetystä kysymyksestä. Pääset lukemaan kysymyksen henkilökohtaisilla tunnuksillasi sinulle sopivana ajankohtana. Kun julkaiset vastauksen, kysymyksen esittäjä saa tiedon vastauksesta sähköpostiinsa. Kysymys-vastauspari on sen jälkeen julkinen Kysy asiantuntijalta-palvelussamme. Palvelu on salattu, tietoturvallinen ja käyttäjän anonymiteetti turvataan.

Mitä hyötyä palvelusta on sinulle?

Saat mahdollisuuden hyödyntää tietotaitoasi internetissä uudella tavalla. Voit perehtyä tapaukseen ajan kanssa, määrittelet itse, monenko päivän sisällä kysymyksen esittämisestä vastaat siihen. Voit kertoa liike- tai vastaanottopaikkasi sekä -ajat asiantuntijaprofiilisi yhteydessä. Saat halutessasi käyvän korvauksen työstäsi, hinnoittelet palvelusi itse.

Yhden kysymyksen hinta vaihtelee palvelussa noin 0-35 euron välillä. Palvelun tarjoajan palkkio on 5 prosenttia, joka veloitetaan palkkiostasi. Oma Terveyden henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa palvelun käytössä. Voit keskeyttää kysymysten vastaanottamisen milloin haluat käyttämällä "lomaparkki" -toimintoa.

Mihin tehtävä velvoittaa?

Alkamalla asiantuntijaksi, sitoudut vastaamaan jokaiseen käyttäjän sinulle maksamaan kysymykseen parhaan osaamisesi mukaan lupaamasi ajan sisällä. Ei muuta.

Miten pääset alkuun?

  • Mieti, paljonko sinulla on aikaa käytettävissä kysymyksiin vastaamiseen, esim. 2 tuntia kuukaudessa? Arvioi sitten, moneenko kysymykseen olisit valmis vastaamaan kuukaudessa arvioimiesi työtuntien puitteissa.
  • Rajaa sitten aihealue aidosti osaamiseesi, jolloin pystyt vastaamaan kaikkiin kysymyksiin vaivatta. Kerro riittävän selvästi, mistä aiheista sinulta voi kysyä.
  • Määrittele, mitä haluat kysyjän kertovan sinulle: listaa selkeät ydinkohdat, joihin haluat kysymyksen esittäjän vastaavaan. Näin saat toivomasi kysymyksenasettelun, johon vastata.
  • Hinnoittele palvelusi. Hinnat vaihtelevat pääasiassa 0-35 euron välillä.
  • Valitse tai ota itsestäsi edustava valokuva.

Tutustu:

Käy katsomassa palvelua ja tutustumassa esitettyihin kysymyksiin ja asiantuntijoiden vastauksiin.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja! Saat tietopaketin asiantuntijana toimimisesta, minkä jälkeen voit päättää, haluatko alkaa asiantuntijaksemme.

Lue lisää asiantuntijana toimimisesta:

Näin luot asiantuntijatilin Kysy asiantuntijalta -palvelussa

Näin täydennät asiantuntijatietojasi

Näin vastaat Kysy asiantuntijalta -palveluun tulleisiin kysymyksiin

Näin asetat poissoloviestin ja otat sen pois Kysy asiantuntijalta -palvelussa

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle: