Kuinka vanha sydämesi on?

Ajattele, jos olisi jokin keino saada tietää, miten sydämesi voi. Tee sydäntesti ja tarkista riskitekijät, joita juuri sinun on syytä varoa!

Sydäntesti on yhdysvaltalaisen The Framingham Heart Study -tutkimuksen perusteella laadittu testi. Vastaamalla muun muassa sukupuolta, ikää, verenpainetta ja elintapoja koskeviin kysymyksiin saat tietää, miten sydämesi voi ja mikä on riski 30 vuoden aikana saada sepelvaltimotauti. Testi on tarjolla alkuperäisen tutkimusryhmän sivuilla ja on englanniksi. Huomaa kolesterolissa ei yksiköt verrattuna eurooppaan. Sivuilla on myös useita muita sydänterveyteen liittyviä testejä.

Sydän- ja verisuonitaudit ovat yhä ensisijainen aikuisten kuolinsyy kaikkialla maailmassa. Tilanne voisi olla täysin erilainen, jos olisi yleisemmin tiedossa, mitä on mahdollista tehdä ja miksi. Eikä kyse ole vain yli 70-vuotiaista tupakoijista.

Lue lisää kolesterolista:

www.becel.fi
alentaja.fi/kolesteroli

Lue aiheesta:
Kolesteroli ja sydän

Lähde: Hyvää sydämelle-lehti

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.