Psykologi: lasten ruutuaika on mennyt överiksi

Lasten ruutuaikaa pitäisi rajoittaa enemmän, sanoo asiantuntija.Psykologi Aric Sigmanin mukaan vanhempien pitäisi tehokkaammin rajoittaa lastensa television ja tietokoneen parissa vietettyä aikaa, kertoo BBC.

– Television katselulla pitäisi olla päivittäinen raja samaan tapaan kuin esimerkiksi alkoholin tai suolan käytöllä, Sigman toteaa.

Sigmanin mielestä lapset viettävät ruudun edessä aikaa nykyään enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Nykykodeissa on keskimäärin viisi eri ruutua, ja usein lapset käyttävät samanaikaisesti useampaa laitetta, kuten älypuhelinta ja televisiota. Tällainen käytös on yhteydessä vähään liikkumiseen, kakkostyypin diabetekseen sekä sydänsairauksiin.

Lisäksi Sigman on huolissaan siitä, että runsas ruudun ääressä vietetty aika voi muuttaa lapsen aivoja niiden kehittyessä.

Sigman suosittelee, että kolmevuotiaat tai sitä nuoremmat lapset eivät katselisi televisiota tai käyttäisi tietokonetta juuri lainkaan. 4–7-vuotiaille lapsille Sigman sallisi ruutuaikaa enintään puolitoista tuntia päivässä ja sitä vanhemmille enintään kaksi tuntia päivässä, kunnes he täyttävät 18 vuotta.

Olisiko ihan hullu ajatus luopua televisiosta kokonaan, vai onko se kenties jo tehty teillä? Kerro perheesi tv-tottumuksista: Eroon telkkarista - kokemuksia?

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Mitä seuraavaksi?

Verkkovastaanotto

Kysy lääkärin mielipidettä kätevällä etävastaanotolla. Mikäli et tarvitse vastausta heti, lähetä kysymys jollekin kymmenistä Terve.fi:n asiantuntijoista.

Varaa aika lääkärille

Varaa aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle:


Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.