Tapio Heilala

Apteekkari

Olen valmistunut farmaseutiksi 1984 ja proviisoriksi 1989. Apteekissa olen ollut enemmän tai vähemmän yhtäjaksoisesti töissä 1978 alkaen, mm. koko opiskeluajan.

Apteekkiurallani olen ollut töissä yli kymmenessä suomalaisessa apteekissa, myös ruotsinkielisellä alueella. Puolisen vuotta olin luontaistuotetehtaan kehitysjohtaja. Tällä hetkellä toimin apteekkarina Siikaisten apteekissa. Käytännön apteekkityössä olen vastannut päivittäin lääkkeitä koskeviin kysymyksiin. Olen myös halunnut jakaa farmaseuttista tietämystä rivikansalaisille kirjoittamalla asiantuntija-artikkeleita paikallisiin sanomalehtiin farmaseuttisista aiheista kuten lääkejätteet, eteeriset öljyt, joditablettien käyttö, migreenin hoito, KELA korvaukset ja kaamosmasennus. Olen myös kirjoittanut artikkelin "tietoa dopingista" urheilulehteen "Avoin linja".

Syksystä 2008 alkaen pidän terveysaiheista palstaa lehdessä aviisiplus. Tähän mennessä artikkeleita "Rakastuminen on monimutkainen tapahtuma", "Totta vai tarua -- silmät paljastavat." "Uni on elimistölle välttämättömyys." Viimeisimmän lehden läydät myös internetistä http://www.hyvanolonmediat.fi ja sieltä aviisi plus lehti.

Mainitse kysymyksessäsi nämä asiat:

Toivomus on, että kysyttäessä jostakin lääkkeestä kysyjä mainitsee tuotteen kauppanimen, vaikuttavat lääkeaineet (mikäli mahdollista / tiedossa), valmisteen vahvuuden ja annostelun. Lisäksi on ehdottoman tärkeää mainita muu lääkitys, myös käytössä olevat luontaistuotteet !

Aihealueet

Asiantuntijan vastaukset

Edellinen
  • 1
  • /
  • 6
Seuraava