Hanna Junttila

LL, liikuntalääketieteen ja fysiatrian erikoislääkäri, kuntoutuksen erityispätevyys

Olen valmistunut lääkäriksi Oulun yliopistosta 2002 ja sen jälkeen erikoistunut ensin liikuntalääketieteeseen (2009) ja sittemmin myös fysiatriaan (2012). Työskentelen OYS:n fysiatrian klinikalla, Mehiläisen Oulun Liikuntaklinikalla sekä ODL:n Liikuntaklinikalla.

Olen aina harrastanut monipuolisesti liikuntaa ja tunnen laajalti urheilumaailmaa ja eri lajien käytännön vaatimuksia. Kilpaurheilutaustani on yleisurheilun parista (päälajinani oli 400m). Periaatteenani olen pitänyt sitä, että kun vastaanotolleni tulee itselleni ennalta tuntemattoman lajin harrastaja, tutustun lajiin käytännössä ja mahdollisuuksien mukaan myös kokeilen sitä itse.  

Voit kääntyä puoleeni olitpa sitten urheilija, kuntoliikkuja tai liikuntaharrastuksen aloittamista suunnitteleva. Erityisosaamisaluettani ovat tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat ja rasitusperäiset vammat. Arvioin myös tarvittaessa työ- ja toimintakykyä.

Mainitse kysymyksessäsi seuraavat asiat:
  • Ikäsi
  • Harrastamasi liikunta ja sen määrä
  • Oireesi/vaivasi kesto
  • Edelsikö oireesi alkua jokin tapaturma tai muutos kehon kuormituksessa (esim. työtehtävien muutos, urheilujalkineiden tai alustan vaihdos, uuden lajin aloittaminen, harjoittelumäärän nousu), elämäntavat (ruokavalio, tupakointi)
  • Kuvaile oirettasi mahdollisimman tarkasti.

Lue kirjoittamani artikkeli: Lääkärin liikuntaresepti auttaa moneen vaivaan

Lue vastauksiani minulle esitettyihin kysymyksiin: Polvinivelrikko ja liikunnan aloittaminen, Saako raskaana käydä juoksulenkillä ja Mikä avuksi niskakipuun?

Esitä kysymys tästä.

Ohje: Kysymyksen hinta on 30 €,  kysyminen edellyttää tunnusten luomista palveluun. Jos olet jo luonut tunnukset, mutta unohtanut salasanan, voit tilata sen sähköpostiisi. Kun kirjoitat kysymyksen, älä liitä kysymyksen yhteyteen nimeäsi tai yhteystietojasi. Kysymykset ja vastaukset julkaistaan kaikille käyttäjille Kysy asiantuntijalta -palstalla.

Työpaikka/vastaanotto

Lääkärikeskus Mehiläinen Oulu

Kauppurienkatu 9

90100 Oulu

p. 01041400

Asiantuntijan vastaukset

Edellinen
  • 1
  • /
  • 6
Seuraava