Eron jälkeinen yksinäisyys ahdistaa? 5 vinkkiä

Avioero on yleensä rankka paikka kaikille osapuolille. Riippumatta siitä, mitkä asiat johtivat polkujen eroamiseen, niin siitä kärsivät usein molemmat. Tyypillisesti, etenkin pitkän parisuhteen päätyttyä, eron jälkeinen yksinäisyys voi tuntua lähes ylitsepääsemättömän vaikealta. Pahimmillaan siitä voi seurata jopa itsetuhoisia ajatuksia tai jopa sairauksia, jos tilanne kestää liian kauan.

Vaikka eron jälkeinen yksinäisyys vaivaa alkuun, niin erokriisistä täytyy päästä ylitse. Se ei ole nopeuskilpailu, mutta tietyt vaiheet on jokaisen käytävä lävitse, jotta elämä voi taas jatkua eteenpäin.

Mielestäni eron jälkeistä yksinäisyyttä ei kannata myöskään pelätä liian paljoa, sillä juurikin tämä pelko voi johtaa huonoihin päätöksiin. Usein esimerkiksi uuteen suhteeseen hyppääminen voi tapahtua harkitsemattomasti heti eroamisen jälkeen. Yksinäisyydestä kannattaa yrittää nauttia, sillä vaikka ympärillä tuntuisi hiljaiselta, niin se on oiva tilaisuus sinulle kasvaa henkisesti ja ajatella asiat huolella läpi.

1. Älä murehdi yksinoloa

Eron jälkeinen yksinäisyys pelottaa ihan kaikkia. Aluksi voi tuntua siltä, että seinätkin alkavat kuiskimaan, kun arki-iltoja joutuukin viettämään yksin. Kuitenkin yksi ensimmäisistä askelista on lopettaa turha murehtiminen. Vaikka asiat on hyvä ajatella lävitse, niin ei kannata alkaa miettimään “joudunko nyt olemaan loppuelämäni yksin?” -kaltaisia asioita - se on turhaa.

Ensin hoidat itsesi kuntoon ja, kun olet päässyt asiasta yli, niin myös muut ongelmat alkavat selviämään.

2. Aloita urheilu

Urheilu on loistava keino tyhjentää pääkoppaa. Jos sinusta tuntuu siltä, että et pysty ajattelemaan mitään muuta kuin eroasi, niin kokeile hölkkälenkkejä tai vaikka kuntosalia. Urheilusta saat myös lisää puhtia ja energiaa sekä tapaat muita ihmisiä, jotka voivat piristää päivääsi.

3. Kokeile uusia asioita

Mielestäni yksi parhaita keinoja päästä asioista ylitse on kokeilla estottomasti uusia asioita. Silläkään ei oikeastaan ole niin väliä, että mikä se asia on, kunhan se on uutta sinulle. Aloita uusi harrastus, kulje uutta reittiä töihin, käy uudessa ravintolassa tai jotakin muuta. Omalla kohdallani deittipalvelut toivat uutta piristystä arkeen. Tein tilin E-kontakti palveluun ja sitä kautta pääsin juttelemaan uusien ihmisten kanssa. Vaikka en varsinaisesti etsinyt uutta kumppania, niin oli mukava tuulettaa ajatuksia jonkun ventovieraan kanssa.

4. Älä pelkää rakastua uudelleen

Heti eron jälkeen uusi suhde tuntuu mahdottomalta asialta. Ja sitä se onkin. Eron jälkeen kannattaa keskittyä ajatusten selvittämiseen, eikä hypätä suoraan parisuhteeseen, jota ehkä joutuu katumaan myöhemmin. Kuitenkaan ei pitäisi myöskään jäädä kuukausiksi tai vuosiksi ihmettelemään. Elämän pitää jatkua, älä siis pelkää rakastua uudelleen.

5. Keskity uran luomiseen

Ura on yksi keino viedä ajatukset muualle. Parisuhde vie paljon energiaa ja sen aikana työ on voinut tuntua jopa pakkopullalta. Nyt sinulle on taas aikaa keskittyä sellaisiin asioihin, joihin ennen energia ei riittänyt. Yksin eläessä onkin usein helpompi panostaa urakehitykseen muiden uusien asioiden rinnalla.

0 kommenttia

Kommentoi

Löydä lisätietoa hakusanalla

Lisää uusi kommentti

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt Mollomin tietosuojalausekkeen.